Igor Crnadak o pozivu od strane Čubrilovića za Izetbegovića i Čovića da se obrate na sjednici: “Ponižavanje Narodne skupštine RS-a”

Igor Crnadak, zastupnik PDP-a u NSRS, komentirao je poziv Nedeljeka Čubrilovića upućen Bakiru Izetbegoviću I Draganu Čoviću da se obrate na sjednici tog tijela.

Crnadak je rekao da posebna sjednica NSRS-a nije zakazana, niti najavljena, niti su šefovi Klubova poslanika bar usmeno obavješteni o mogućem održavanju, a predsjednik NSRS, Nedeljko Čubrilović, uputio je pozivno pismo Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se.

“Čubrilović poziva goste, a poslanici nisu obavješteni o održavanju sjednice, što je još jedno ponižavanje Narodne skupštine od strane predsjednika”, rekao je Crnadak.

Dodao je da nije održan ni Kolegij NSRS-a, te da je poziv potpuno nelogičan.

Pored toga što je Čubrilović, kako je naveo, imao tu čast da prije poslanika NSRS na sjednicu pozove Izetbegovića i Čovića, “apsurdno je da njihove stranke od 28 zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH imaju tek 13 predstavnika, što znači ni polovinu političkog života u FBiH”, rekao je Crnadak.

“Osim toga, Čovićev HDZ u NSRS nema ni poslanika. Apsurdan, nelogičan, neozbiljan potez Čubrilovića, ali svakome ko prati političku situaciju je jasno da to nije njegova ideja, jer se predsjednik NSRS-a, zbog čuvanja svoje pozicije, odavno pretvorio u običnog Dodikovog poslušnika, ujedno unižavajući poziciju koju čuva”, istakao je Crnadak.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.