Igor Crnadak oštro reagovao: “Sa osobama koje RS nazivaju Republikom Šumskom obično ne diskutujem, ali ovaj čovjek, nažalost, sjedi u kabinetu u Predsjedništvu BiH”

Igor Crnadak je reagovao nakon izjave savjetnika Milorada Dodika.

– Sa osobama koje RS nazivaju Republikom Šumskom obično ne diskutujem, ali ovaj čovjek, nažalost, sjedi u kabinetu u Predsjedništvu BiH. Drago mi je što je SNSD i dalje opsjednut Ivanićem i Crnatkom, kao što su bili dok smo bili u mandatu i kada se samovoljno djelovanje struktura iz FBiH nije smjelo događati, ali za RS bi bilo bolje da umjesto bavljenja nama rade svoj posao – rekao je potpredsjednik PDP-a i bivši ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, odgovarajući na izjavu savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva BiH Radovana Kovačevića.

Teške optužbe

Crnadak kaže da Dodikov kabinet nije imao vremena da se bavi diplomatijom i međunarodnim položajem RS, jer se bavio korona nabavkama i otimanjem para od naroda RS.

– Svjesno su vanjsku politiku prepustili Bošnjacima, jer tu nema namještanja tendera i otimanja novca. Kovačević treba da kaže zar je stvarno normalno da porodica njegove kolegice iz kabineta naplati 30 miliona maraka od RS za vrijeme korona nabavki, dok je narod bio zaključan. To je zločin i najgora izdaja RS – rekao je Crnadak.

On ističe da je danas je Republika Srpska u najtežem međunarodnom položaju od kako postoji, te da SNSD vodi narod u još veću izolaciju i želi da zaustavi njen put ka Evropskoj Uniji.

– Nisu vam valjali i ne valjaju vam Crnadak i Ivanić, koji je, da podsjetim, zaustavio izvoz oružja u Ukrajinu, a što je ranije odobrio član Predsjedništva BiH iz redova SNSD-a. I to je u redu, neka vam sad valjaju Turković i Alkalaj koje ste vi birali. SNSD se uporno kocka sa Dejtonom, sa našom pozicijom “države u državi” i rizikuje budućnost sljedećih generacija, samo da bi zaštitili kriminal i pljačku koji su se dešavali u zadnjih 16 godina – kaže Crnadak i dodaje da u svojim opasnim namjerama neće uspjeti:

– U RS će vrlo brzo doći sloboda i pravda, odnosno kazna za one koji su se bavili kriminalom, ekonomski uništavali RS, usput srozavajući njen međunarodni položaj – zaključio je Crnadak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.