Inkubator društvenih inovacija “Munja”: Budi i ti dio kampanje na bosanskoj ljepotici i pomozi omladini da urede planinarski dom “Ozren”

Planinarski dom “Ozren” je izgrađen prije više od 100 godina, a sada ga vodi grupa entuzijasta i ljubitelja prirode okupljenih u planinarskom društvu “Igman”.

“Želimo da ovaj dom ponovo učinimo atraktivnim za sve posjetitelje, a za to nam treba vaša pomoć. Naš plan je izvršiti određene popravke i poboljšanja na planinarskom domu, što bi uključivalo preuređenje drugog sprata i kupaonica, ugradnju sistema grijanja i završnu obradu fasade.

Već smo poduzeli neke preliminarne korake, ali da bismo ovu ideju uspjeli, trebamo vas”, navode iz planinarskog društva Igman.

PITATE SE KAKO POMOĆI?

Možete pomoći na vrlo jednostavan način, klikom ovdje koji vas vodi na švicarsku crowdfunding platformu, putem koje možete donirati određeni novčani iznos po vašoj želji uz odgovarajući poklon svakom donatoru.

Pored toga, od velike pomoći može biti i vaša promocija kampanje kod prijatelja, firmi, putem društvenih mreža itd.

Detalje o kampanji možete pronaći ovdje.

Planinarski dom «Ozren» nalazi se u blizini Sarajeva, na visini od 1.310 metara nadmorske na planini Ozren.

Do doma se može doći na dva načina – jednosatnom vožnjom automobilom ili, za one koji vole pustolovinu, trosatnom šetnjom divnom šumom.

Šta dom nudi?

Dom nudi puno toga planinarima i ostalim ljubiteljima prirode. Ako uživate u planinarenju, planina Ozren je sjajno mjesto za vas! Ovo je savršeno mjesto za odmor, punjenje baterija i uživanje u čistom zraku i netaknutoj prirodu.

Ako niste ljubitelj planinarenja i šetnje, ali jednostavno uživate provoditi vrijeme u prirodi, ovaj dom će vam pružiti i to! Ovdje možete doći automobilom, provesti cijeli dan (ili više) opuštajući se, uživajući u prekrasnom pogledu i ukusnoj hrani, i još puno mnogo toga. U blizini je i farma konja za sve ljubitelje jahanja.

Šta je cilj planinarskog društva Igman?

“Naš plan je izvršiti neke popravke i poboljšanja na domu, što bi uključivalo preuređenje drugog sprata i kupaonica, ugradnju sistema grijanja i završnu obradu fasade.

Ono što ovaj projekt čini neobičnim i što je u njemu toliko nevjerovatno jest činjenica da je rezultat suradnje različitih generacija! Članovi Juniora (mlađe generacije) i Seniora (generacije treće životne dobi) su zajedničkim snagama došli na ideju preuređenja doma. Želja nam je pokazati da se divne stvari mogu postići kada radimo zajedno i da upravo tako svijet možemo učiniti boljim mjestom za sve nas!

Podrži i ti, a pozovi i ostale da učine isto”, ističu iz organizacije.

Kampanja se realizuje uz podršku iz dijaspore i Inkubatora društvenih inovacija “MUNJA”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.