in ,

Institut za istraživanje genocida Kanada: “Kontinuitet napada antibosanske ruske koalicije na državu Bosnu i Hercegovinu”

Institut za istraživanje genocida Kanada prevođen Emirom Ramićem se oglasio nakon upozorenja Rusije o ulasku BiH u NATO

Institut za istraživanje genocida Kanada prevođen Emirom Ramićem se oglasio nakon upozorenja Rusije o ulasku BiH u NATO

“Širenje negativnih predrasuda o Bosni i Hercegovini i razvijanje antibosanskog stereotipa kao forme posebno se pojačalo ovih dana. Udruženi projekat destrukcije Bosne i Hercegovine lobira za potrebe hegemonijskih ideologija.

Tako se Bosna i Hercegovina pokušava smatrati “starom srpskom zemljom”, odnosno “povijesnim srcem hrvatstva”. Radi se o istom napadu na Bosnu i Hercegovinu, koji dolazi iz istih centara, ima iste ciljeve i inspiriše se istim nacionalističkim ideologijama u uslovima agresije i genocida.

Odbraniti istinu o borbi za Bosnu i Hercegovinu znači odbraniti bosanskohercegovačku državu od novih sukoba, sačuvati njen suverenitet, teritorijalni integritet. državno pravni kontinuitet i politički subjektivitet i omogućiti joj dalju državnu i društvenu stabilizaciju.

Stvarni mir i potpuna sloboda demokratske, jedinstvene, suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine jedino moguća ukidanjem teritorijalnih rezulata agresije i genocida i evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine prije svega ulaskom u NATO. Stav Ruske Federacije da praktično zbližavanje Bosne i Hercegovine sa NATO-om predstavlja neprijateljski čin prema Rusiji je neutemeljen i izraz je želje da se bosanskohercegovačkoj državi ukine pravo da samostalno vodi svoju vanjsku i odbrambenu politiku.

Rusija kontinuirano ugrožava suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine. Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine je 2006. godine konsenzusom donijela Zakon o odbrani, kojim je trasirala svoj NATO put, te kasnije i niz drugih odluka i strategija kojim je potvrdila svoje opredjeljenje ka članstvu u NATO-u. O budućnosti države Bosne i Hercegovine mogu odlučivati samo njene državne institucije i građani”, saopšteno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Kardinal Vinko Puljić tvrdi: “Imamo državu, ali ta država ne funkcionira normalno”

Zoran i Zdravko Mamić, kao i članovi njihove porodice, nakon pravosnažne presude ostaju bez dobrog dijela imovine