Intrigantna objava Fadila Novalića: Problemi mogu biti kompleksni, no gdje ima volje, ima i načina

Posljednje Vijesti

Proizvodnja u rudnicima uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH), jednom od dva entiteta u BiH, biće ponovo pokrenuta u 22 časa u srijedu, 1. decembra, izjavio je Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika.

Predsjednik Sindikata rudara Sinan Husić je kazao da rudari nisu do kraja zadovoljni, ali da su prihvatili dogovor s Vladom kako se ne bi dalje ugrožavao sistem.

„Imamo sporazum kroz koji se kroz 11 tačaka realizuje 12 od 13 zahtjeva“, naveo je Husić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma.

Admir Andelija, direktor Elektroprivrede BiH, nakon potpisivanja sporazuma izjavio je novinarima “da neće biti poskupljenja cijena električne energije za domaćinstva”.

“Žao mi je da smo došli uopšte u situaciju da preko „nišana“ razgovaramo sa radnicima, predstavnicima rudara. Sporazum neće imati dodatne izdatke za Elektropivredu osim onog da se poveća cijena uglja za 20 posto”, poručio je Andelija.

Međutim, premijer FBiH Fadil Novalić tvrdi da su zadovoljni.

“Gdje ima volje, ima i načina”, napisao je Novalić.

“Problemi mogu biti kompleksni, ali to ih ne čini nerješivim. Interes radnika je na prvom mjestu. Gdje ima volje, ima i načina.

Postigli smo dogovor sa kojim su svi zadovoljni. Ništa nije važnije od našeg jedinstva. To ćemo sačuvati pod svaku cijenu”, naveo je Novalić na svom Facebook profilu.

Leave your vote