Irfan Čengić kod Senada Hadžifejzovića bez dlake na jeziku: “Šta treba, da Vojin u Banja Luci brani BiH, a da Irfan u Sarajevu šuti?”

Irfan Čengić, zastupnik u Parlamentu FBiH, bio je gost u večerašnjem “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na FACE TV.

Iznio je veoma teške optužbe.

“Bjelašnica je čist privatni interes, proglašen javnim interesom! Bolnicu u Mostaru su uknjižili na Mostar, a Opća bolnica nije uknjižena, ona je državna imovina i samo je data na korištenje!

Stotine miliona državne imovine je uknjiženo na lokalne samouprave! Onaj Srbin koji dođe u Parlament i usvoji zakon o imovini BiH učinit će RS-u uslugu! Ta imovina je sada neupotrebljiva, ne može da se

Nijedan investitor neće doći! Nije sporno da entiteti i kantoni upravljaju državnom imovinom, ali vlasnik mora biti država! Ne mogu da uzmu vlasništvo! U Federaciji i Hrvati i Bošnjaci rade isto! Šta treba, da Vojin u Banja Luci brani BiH, a da Irfan u Sarajevu šuti”, rekao je između ostalog Čengić.

“Tri godine se u Parlamentu borim za zaštitu državne imovine! Borim se protiv dviju politika: jedna je Dodikova, a druga je iz Federacije! Zakon o vodama i Zakon o poljoprivrednom zemljištu FBiH su sporni!

Zaustavili smo zakon kojim bi šume pretvarali u građevinsku imovinu i knjižili na općine! To bi bila legalizacija pljačke državne imovine! Zakonom o vodama već uzimaju vodu! Na općinu Neum je uknjižena čitava obala! Država to nije dozvolila! To su uradili kazavši da je more kategorija 2 vode! Pozvali su se na federalni zakon, koji nije u skladu sa Ustavom!, zaključio je Čengić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.