“Ismijavanje žrtava genocida u Srebrenici državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića je sramotna javna manifestacija!”, tvrdi Jasmin Ahić

Jasmin Ahić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, komentirao je u Bosanskom vjesniku na Face televiziji najavu SPC-a da će u Rusiji biti održana bdijenja za bratski srpski narod i državu zbog usvajanja rezolucije u Srebrenici, ali i zvona u većini crkava u Srbiji i dijaspori.

“Žele da se govori što manje o suštini rezolucije! Dio na kojem su se najviše fokusirali u prvoj fazi bio je na ovom segmentu da pokušaju razlomiti rezoluciju prijetnjama oružanim sukobom! Željeli su da dobiju što više brojki na propagandi!

Na njihovu žalost, svijet je još humanizirano i civilizirano društvo! Sutra ćemo svjedočiti bezrezervnoj podršci rezoluciji! Izbit će se poluge na kojima u posljednje vrijeme insistiraju srbijanski nacionalisti!”, poručio je Ahić.

Ahić smatra da Sverpski sabor nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici nije bezazlen događaj.

“Problem je što će se Sabor uopće u tom kontekstu desiti. Ne treba se plašiti, ali bit će energično i agresivno zbog usvajanja rezolucije o Srebrenici, što je civilizacijski čin.

Dodik i Vučić time pokušavaju održati nacionalističku koheziju srpskog naroda, jer im ne ide. Moraju pokazati biračima da zadržavaju poziciju lidera!”, poručio je Ahić.

Ismijavanje žrtava genocida u Srebrenici državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića Ahić je nazvao sramotnom javnom manifestacijom!

“Svako onaj ko u budućnosti bude pokušavao da na takve načine ismijava genocid bit će osuđen i biti prikazan kao negator genocida i onaj ko ne poštuje osnovne principe civilizacijskih vrijednosti!

VEZANI TEKST: Vanredni Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem, pogledajte najavu!

Rezolucija će imati dejstva! Ovakve stvari neće biti informacija ili vijest nego predmet istrage!”, poručio je Ahić za Face.

Pogledajte cijelo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.