Vanredni Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem, pogledajte najavu: 23. maja u 15.00 sati! Tema – srebrenička rezolucija o genocidu!

Vanredno izdanje „Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem“ 23. maja u 15.00 sati – pratimo izglasavanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. U četvrtak, 23. maja, od 15.00 sati budite uz FACE i pratite “Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem” koji je posvećen srebreničkoj rezoluciji o genocidu!

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su s ambasadorom Japana u UN-u Yamazakijem Kazuyukijem u sjedištu Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku.

Uoči sutrašnjeg glasanja u Generalnoj skupštini UN-a, dr. Bećirović je istakao da je važno da se međunarodna zajednica svrsta na stranu pravde i podrži usvajanje rezolucije o 11. julu kao međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995. On je ukazao na globalnu važnost prevencije genocida.

Također, tokom razgovora izneseni su pravni, moralni, historijski i drugi argumenti za usvajanje rezolucije o obilježavanju sjećanja na počinjeni genocid u i oko Srebrenice.

Istaknut je značaj izučavanja genocida u obrazovanju djece i mladih. Integracija ove teme u obrazovni sistem pružit će temelje za izgradnju pravednijeg društva i dugoročno će doprinijeti očuvanju mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana, zaključio je dr. Bećirović.

Tokom razgovora ambasador Yamazaki Kazuyuki je poručio da će Japan glasati za rezoluciju. Dr. Bećirović i Komšić zahvalili su se ambasadoru na podršci Japana Bosni i Hercegovini.

Skoro trideset godina nakon genocida koji je počinjen u bosanskom gradiću na istoku Bosne – Srebrenici, Generalna skupština UN-a glaso o Rezoluciji o genocidu.

“Od 15.00 sati pratite TV-program posvećen ovoj rezoluciji. Čekaju vas ekskluzivni gosti i najaktuelnije teme”, navode sa Face televizije.

Pogledajte najavu Senada Hadžifejzovića.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.