“Isplivavaju” detalji, Muriz Memić se obratio javnosti: “Zna Zijad Mutap kako je vodio onaj dnevnik, šta je skrivao, šta je pisao, što ga nije interesovalo ko je udario Alisu”

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u slučaju “Dženan Memić”, a sudi se bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal”.

Na suđenju se nastavilo sa čitanjem dijelova iz dnevnika Zijada Mutapa.

Kako je nakon suđenja istakao Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana, danas su se mogli čuti detalji iz Mutapovog dnevnika i šta ga je interesovalo.

“Vidimo svašta ga je interesovalo, ali da ga nikako nije interesovalo ko je udario Alisu. I evo ja ga pitam ovim putem ko je udario Alisu, što ga to nikada nije interesovalo na Kantonalnom sudu gdje se nikada nije pojavio.

Dosta neistine u dnevniku, zna Zijad kako je vodio onaj dnevnik, šta je skrivao, šta je pisao. Na kraju ćemo ja mislim saznati pravu istinu o Zijadu Mutapu – rekao je Memić – prenosi Avaz.

“Sve je ovo cirkus”

Naglašava da ga nikada nije nazvao tu noć kada je bio ispred bolnice.

“Nije mu policajac ispred bolnice vratio Dženanov telefon, Dženanov telefon se našao kod njega od kud ne znam. Nikada nisam rekao da ću ja uvesti Alisu jer sam ja strogo zabranio ulazak kod Dženana. I to je doktor Željo zabranio, da niko ne može ući osim porodice.

Ja Alisu da vodim kao saučesnika ubistva kod Dženana u posjetu to mi nije palo napamet. Ja i Zijad Mutap smo kontaktirali do Dženanove smrti i nikada više. Jer sam rekao reci mi ime i ja ću zaštititi Alisu.

Znači, on se osvrće da je Alisa linčovana. Alisa je to zaslužila, ona je bila na licu mjesta, nikada istinu nije rekla. Vidjet ćete na kraju šta je prava istina što se tiče Zijada Mutapa.

I evo ja građanima kažem, zašto ga ne interesuje ko je Alisu udario. Sve je ovo bio cirkus, i taj postupak i kako je Zijo zapisivao.

“Ide ovo, ima još advokati odbrane, materijalni dokazi, vidjeli smo svjedoka nećemo imati. Valjda će se okončati i ovaj postupak. Ali ide drugi postupak, opet meni valja hodati po sudovima.

Trajat će to još godinama. Ali evo nadam se uz Božiju pomoć da ću to sve izdržati i da ćemo na kraju dokazati kako se to stvarno desilo. A ne kako je to zapisivao Zijad Mutap – rekao je Memić.

Psuje i vrijeđa novinare

Na kraju, Muriz se još jednom osvrnuo na sadržaj dnevnika Zijada Mutapa.

“Vidjeli ste da se i on osvrtao sam, da je sumirao šta je pisao prije, pa je jednom pisao u 22 sata da je nazvao Alisu, a drugi put da je u 23 sata nazvao Alisu. A on u životu nikada nije navečer nazvao Alisu kada izađe.

Znači imaju telefonski listinzi, nikad nije nazvao. Eto koliko je bio brižan otac. Sam sebe tu demantuje. Jer sporno je vrijeme kada su došlu u aleju i kada je Dženan nastradao. Nije se to desilo kao što je prikazano u prvoj optužnici na Kantonalnom sudu koja je bila lažna.

Vidjeli smo iz čitanja ovog svjedoka da je ipak istina ovo što sam ja govorio da su Ljubu Seferovića tukli, da su mu gurali pištolj u usta. Nije svjedok spomenuo, ali je čuo kako udaraju Ljubu.

Znači na sve načine su pokušali da dobiju priznanje od Ljube. Prvo su uhapšeni znate za ubistvo, pa onda saobraćajna nesreća. Čuli smo i kako Zijad spominje cifru od 200 hiljada KM da je uzeo Ljubo Seferović.

Ja mislim da je manje Zijade para bilo, ali eto, neka bude 200 hiljada. Ali jeste Ljubo Seferović uzeo novac. Vidjet ćemo šta će sud odlučiti na kraju, po meni oni su krivi.

I ja nisam pravnik da se moram držati onoga da su svi nevini dok se ne dokaže suprotno, ja znam šta su meni uradili i na šta su sve bili spremni. A vjerovatno se nisu nadali mom otporu i zato smo došli u ovu fazu. Vidimo kako Zijad i psuje u tom dnevniku, i kako neke novinare vrijeđa, ja mislim da sve govori o kakvom se čovjeku radi – zaključio je Memić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.