Ivica Dačić se razljutio i histerično napao Željka Komšića: “On je izazvao međunarodni incident i trebalo bi da se izvini!”

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da se niko u državnom rukovodstvu nije bavio muralom Ratka Mladića i da je u pitanju očigledna politizacija cijele teme, a na pitanje o tužbi koja je upućena novinaru Tanjuga za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslijepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

On je rekao da zna se na koji način bi trebalo da se postupa ukoliko postoji bilo šta što nije u skladu sa zakonom.

“Mi smo čak i bili previše revnosni u hapšenju onih koji su bili osumnjičeni u Haškom truibunalu. To smo radili čak i kršeći sopstveni Ustav, jer naš Ustav nije dozvoljavao izručenje optuženih za ratne zločine. Sada neko pokušava da nas okrivi za negiranje ili veličanje ratnih zločina”, rekao je Dačić gostujući za TV Prva.

Zamoljen da prokomentariše slučaj novinara Tanjuga Marka Ivasa, koji je radio intervju sa Željkom Komšićem u Sarajevu kada je Komšić prekinuo razgovor, a zatim podnesena krivična prijava za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslijepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

“Novinar Ivas trebalo je da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti”, rekao je Dačić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.