Ivica Puljić iz Washingtona otkriva: “Opet Željka Cvijanović poslala nešto u UN. Kažu da svi lažu osim njih”

Puljić se osvrnuuo i na ono što se događalo prije 32 godine 22. maja – Tada je vodio i uređivao Dnevnik na BiHTV u opkoljenom Sarajevu BiH postala čanica UN-a. Generalna skupština Ujedinjenih naroda danas glasa o rezoluciji o grenocidu u Srebrenici, a šta se dešava u New Yorku uoči sjednice, pomno prati Ivica Puljić, ugledni novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

“Opet Željka Cvijanović poslala nešto u UN, ali samo kao uvod u pismo Skupštine RS-a s potpisom Stevandića. Kažu da svi lažu osim njih i nekako stidljivo najavljuju procese kojima bi se mirnim putem mogli ukinuti nekakvi sporazumi i malo raskomadati BiH uz samo-određenje. No Pasaran!”, naveo je Puljić.

Potom je dodao da Opća skupština UN-a, u 16 sati po srednjoeuropskom vremenu počinje zasjedanje na kojem svijet treba odlučiti je li u Srebrenici 1995. počinjen genocid?

Sve možete pratiti na Aljazeeri Balkans uz gostovanja sudionika iz New Yorka. Prijenos povijesti uživo!, poručio je Puljić. On se osvrnuo i na ono što se događalo prije 32 godine 22. maja.

“Zanimljiv mi je ovaj dan. Prije 32 godine sam 22. maja vodio i uređivao Dnevnik na BiHTV u opkoljenom Sarajevu kada je moja zemlja – BiH, zajedno s Hrvatskom i Slovenijom postala čanica UN-a.

ČITAJTE I OVO: Njemački mediji jako direktno o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: “Vučićev argument nema osnova, toga jednostavno nema u rezoluciji”

ČITAJTE I OVO: Ministar odbrane BiH poslao važnu poruku građanima, posebno stanovnicima Srebrenice

Danas sam pred zgradom UN-a, a Slovenija i Hrvatska su kosponzori rezolucije o genocidu”, istakao je Puljić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.