Ivo Komšić tokom gostovanja kod Hadžifejzovića naglasio: “Dragan Čović bi spasio Bakira Izetbegovića ako bi ušao u koaliciju sa SDA”

Ivo Komšić bio je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji.

“Imali smo blokiranu vlast, nelegalnu vladu, opstrukcije HDZ-a, blokirano imenovanje sudija Ustavnog suda, zahtjev HDZ-a za etničku izbornu jedinicu i tzv. Predmet “Ljubić”.

Schmidtove odluke su sve ovo eliminisale. On je deblokirao Federaciju, popunio Ustavni sud, osigurao je izbore, stavio je van snage etničke izborne jedinice.

Hrvati njegovom odlukom nisu dobili ništa. Ne možemo mi mijenjati HDZ-ov izborni rezultat, a ni Schmidt.

Predmet “Ljubić” Schmidt je također stavio ad acta! Ne može se više na tim pitanjima voditi hrvatska politika koju je dosad vodio HDZ!

Šchmidtovom odlukom se više ne može blokirati Dom naroda! Sada je potrebno jedanaest delegata da predlože predsjednika Federacije, a onda ga bira Zastupnički dom.

To ide u prilog građanskim strankama.

Šchmidt je sve stranke upoznao sa svojom odlukom prije nego što će je donijeti! Kazao je da je na stolu imao samo papire iz Neuma, a to su bili Čovićevi, jer Bakir u Neum nije otišao s papirom!

Šchmidt nam je rekao da, dok on sjedi u OHR-u, neće doći do formiranja etničkih izbornih jedinica!

Njegove odluke se napadaju i pretvaraju u platformu za obračun sa evropskim vrijednostima, Zapadom i Hrvatima! HDZ trideset godina vodi razarajuću politiku protiv BiH, ali sada se napada narod.

Čović bi spasio Izetbegovića ako bi ušao u koaliciju sa SDA! Bošnjačko biračko tijelo je dalo do znanja Bakiru Izetbegoviću da ga ne želi i ne bi trebao ni zaobilaznim putem da se vraća na vlast!

Volio bih da Osmorka uspije napraviti vlast, da budu vodeći, da diktiraju procese u našoj vlasti i da izbjegnu SDA”, kazao je između ostalog Komšić.

Uskoro snimak cijelog gostovanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.