Iz Doboja najavljuju tužbu za članove Centralne izborne komisije BiH, traže smjenu Suada Arnautovića

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poručio je predsjedniku Centralne izborne komisije BiH Suadu Arnautoviću da će tražiti njegovu smjenu zbog “ponižavanja, lažnog optuživanja i etiketiranja Doboja, kao i smjenu članova Komisije jer krše zakon i ljudska prava”.

Jerinić je u otvorenom pismu, koje su prenijeli mediji iz RS, Arnautoviću naveo da su se skandalozne izjave koje je iznio “napamet” ili po narudžbi da bi optužio Dobojlije i Gradsku izbornu komisiju pokazale kao neistinite, jer su neiskorišteni glasački listići i pečati pronađeni.

On je najavio pravnu borbu i svaki vid borbe zbog torture koju Dobojlije “konstantno trpe zbog neznanja i stranačkih ljudi u CIK-u BiH”.

Jerinić je naglasio da Dobojlije nemaju ni finansijere, niti strane ambasade koje moraju slušati, da njegovi građani neće biti pokusni kunići.

“Mnogi priželjkuju ekscese, a mi smo uvijek za stabilnost i to je razlog što građane nisam pozvao pred CIK ali taj demokratski čin protesta ostaje opcija.

Meni su moji sugrađani iznad svega i odgovaram njima, a ne faktorima iz sjene”, rekao je Jerinić.

On je napomenuo da se među članovima PDP-a priča da je “naredni korak neki novi izbori”.

“Dobojlije nemaju kome poslati peticiju u Predstavnički dom, ali čim proglasite rezultate izbora, to će biti prvi zahtjev. Zahtjev za smjenu neprofesionalnih, nedemokratskih, članova koji krše zakon i ljudska prava u BiH, nestranačkog i nezavisnog tijela, što bi CIK BiH trebalo da bude”, naveo je Jerinić.

On je dodao da će prvo tražiti smjenu Arnautovića zbog ponižavanja, lažnog optuživanja i etiketiranja Doboja, a upitao ga je i da li će Dobojlije i članovi GIK-a dobiti njegovo izvinjenje?

“Gospodine Arnautoviću imunitet koji imate za obavljanje dužnosti se ne može koristiti za lažne informacije s ciljem uznemiravanja javnosti, niti je opšta prepreka za krivični ili parnični postupak.

Najmanje sto možete učiniti je da se izvinete na način kako ste i dezinformisali javnost prvi put”, naveo je Jerinić.

Arnautović je nedavno rekao medijima da je nakon što je preuzet izborni materijal iz svih opština u BiH “da u gradu Doboju sa 61 biračkog mjesta ne postoje vreće i pečati od neiskorištenih glasačkih listića”.

Član CIK-a Vanja Bjelica Prutina izjavila je prošle sedmice da u Doboju nedostaju vreće sa dvadesetak biračkih mjesta, a ne sa 61, kako je ranije rekao Arnautović, te da je moguće i da je u pitanju samo nepropisno pakovanje.

Prutina je rekla da je kod davanja izjave Arnautovića došlo do nekih nejasnoća i “šuma u komunikaciji” jer je, zapravo, riječ o manjem broju biračkih mjesta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.