Iz Fudbalskog saveza BiH se oglasili nakon smjene Faruka Hadžibegića, otkriveno šta je presudilo

Faruk Hadžibegić više neće biti selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a zvanična potvrda i objašnjenje prekida saradnje stiglo je iz Fudbalskog saveza BiH.

Kako se navodi, dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

“Jutros je obavljen razgovor između predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića, direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića i Hadžibegića, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom.

FS BiH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u A“reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, navodi se u saopćenju FS BiH.

Hadžibegić je na klupu Zmajeva stigao početkom 2023. godine, kada je naslijedio poziciju od Ivayla Peteva.

Očekivanja su bila velika, no rezultat nismo dobili.

O novom selektoru reprezentacije BiH pisat će se narednih dana, nakon što se obave razgovori.

Ko god da dođe na poziciju selektora Zmajeva, čeka ga težak zadatak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se nastavljaju u septembru, ali i osiguran baraž za odlazak na Euro.

Oglasio se i Irfan Durić, potpredsjednik N/FS BiH.

“Očekivali smo svi tu pobjedu koja bi nam dala velike šanse da budemo drugi u grupi, međutim vidjeli smo sami da to nije dobro bilo postavljeno i to je najbitniji razlog zašto je došlo do ovoga.

I sam pritisak javnosti i u Izvršnom Odboru. I među igračima je došlo do nekog nezadovoljstva, jer nije to to što se očekivalo i dobili smo šta smo dobili i sad smo u poziciji u kojoj jesmo”, rekao je Irfan Durić, potpredsjednik N/FS BiH.

Čini se da je činjenica da je Hadžibegić nakon tek četiri utakmice izgubio svlačionicu bila presudna da Hadžibegić sporazumno odstupi sa pozicije.

N/FS se sada okreće potrazi za novim selektorom A reprezentacije. Durić je negirao špekulacije da bi novi selektor mogao biti trenutni selektor reprezentacije Bugarske i bivši selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić.

“Pokušat ćemo donijeti odluku do sjednice IO koja će biti održana do 4. ili 5. sljedećeg mjeseca, a ako u tome ne uspijemo, onda do nekih mjesec dana nakon toga.”, rekao je Durić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.