Iz Kanade stigle jasne poruke za ambasadora BiH u UN-u Svena Alkalaja nakon Dodikovih prozivki

Direktor Instituta za istraživaje genocida Kanada Emir Ramić se oglasio na svom Facebooku i uputio je poruku podrške Svenu Alkalaju.

“Primjer kako se diplomata treba odnosti prema svojih državi koju zastupa.

U uslovima kada 18 antibosanskih ambasadora BiH imenovanih od Milorada Dodika, ponižavaju vlastitu državu negiranjem državnog blagdana Dana nezavisnosti, nadu u mogućnost istinske državne diplomatije i istinske diplomatske odbrane i jačanja državnih, bosanskohercegovačkih interesa nam daje ambasador BiH u UN Sven Alkalaj.

BiH je bila jedan od supredlagača Rezolucije Savjeta bezbjednosti UN kojom se od Rusije zahtjevalo da odmah prekine agresiju na Ukrajinu i povuće svoje trupe, na što je Rusija stavila veto.

Ambasador BiH u UN čuva obraz Bosne i Hercegovine. Uvjerio sam se u to prilikom susreta sa njim u Čikagu i Torontu. Sven Alkalaj ne dopušta da ponosna i prkosna BiH bude na pogrešnoj strani povijesti. Svojim znalačkim diplomatskim radom on nas sviju stavlja na onu civilizacijsku, dobru stranu povijesti, što su mnogi prepoznali u Čikagu i Torontu kada je zajedno sa predsjedavajučim Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem gostovao u navedenim gradovima.

Osamnaest antibosanskih ambasadora jasna poruka, ugledajte se na ambasadora Svena Alkalaja i njego odnos prema državi koju tako dobro zastupa”, napisao je Ramić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.