Iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske reagovali nakon izjava ruskog ambasadora kod Hadžifejzovića: “To je huškačka ratna retorika”

Četrdeset je godina u diplomatiji i sigurno da ovaj ruski diplomat baš ništa ne kaže tek tako. A gostujući kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV ruski ambasador u BiH, Igor Kalabuhov je rekao ovo:

“Otkud vi znate da nemamo planove protiv Hrvatske, protiv Poljske, protiv Bugarske kao članice NATO-a?”, a na pitanje ima li Rusija planove protiv Hrvatske kazao: “Imamo planove protiv NATO-a”.

Izjava je to koja je uznemirila dio građana – nakon što je Rusija još u startu optužila Hrvatsku za slanje plaćenika u Ukrajinu. Iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske – kažu – nema mjesta strahu – prenosi RTL.

“Mi kao država ne trebamo biti zabrinuti jer doista imamo odličnu suradnju i imamo ovaj okvir NATO saveza koji nam jamči i slobodu i suverenitet, a i sam država se znala obraniti od slične agresije ‘91. godine”, kazao je Frano Matušić, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ali jasna je i osuda.

“To je huškačka ratna retorika koja neće doprinijeti smirivanju situacije u ratu u Ukrajini”, kazao je Matušić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.