Iz SDA Mostar žustro reagovali: “Hadžifejzoviću, činjenice te demantuju”

Događaji Posljednje Vijesti

U programu sarajevske televizije Face novinar Senad Hadžifejzović direktno se obratio lideru SDA Bakiru Izetbegoviću i prozvao ga za cijeli niz pitanja iz političkog života u BiH u prethodnih gotovo 30 godina. Na iznesene tvrdnje Hadžifejzovića o Mostaru, reagovao je danas Gradski odbor SDA Mostar.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

Gradski odbor SDA Mostar neće pristati na propagandne podvale kakve je u subotu sa svoje televizije plasirao Senad Hadžifejzović, te ćemo na svaku neistinu, ma ko je plasirao, reagirati.

Sve veći dio javnosti shvata da njegovi prizemni napadi, puni uvreda i neistina, kojima su već duže vrijeme izloženi SDA, njen predsjednik Bakir Izetbegović, a u posljednje vrijeme i rahmetli Alija Izetbegović, nemaju puno veze sa novinarstvom i da iza svega stoje lični ili neki drugi motivi.

GO SDA Mostar će se referirati na dio u kojem Hadžifejzović neosnovano optužuje predsjednika Bakira Izetbegovića i SDA da “decenijama daje i prodaje Mostar Čoviću i HDZ-u”, jer će se upravo na tom primjeru najbolje vidjeti kakve su neistine plasirane sa Face TV. Ako je na primjeru Mostara lahko pokazati kakvim se neistinama poslužio Hadžifejzović, onda je jasno da su i druge izrečene tvrdnje daleko od istine i plod povrijeđene sujete, ljutnje ili nekih drugih motiva.

Dakle, Mostar niti je dat HDZ-u, niti postoji bilo kakav dogovor o tome, što je omiljena teza opozicionih stranaka, a vidimo sada i Face TV-a.

Da Mostar nije ni “dat ni predat” svjedoče upravo posljednji izbori. Zahvaljući angažmanu predsjednika Izetbegovića i potpisanom sporazumu o izbornom modelu, probosanskom bloku u Mostaru omogućeno je da ima većinu u Gradskom vijeću. Taj model osim većine u Gradskom vijeću omogućio je probosanskom bloku i da izabere gradonačelnika.

To što je za gradonačelnika izabran kandidat HDZ-a nije posljedica nikakvog SDA-ovog “davanja i predavanja”, kako to tvrdi Hadžifejzović, nego odbijanja vijećnika iz Naše stranke da podrže kandidata Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar. To zna cjelokupna bh. javnost, ali se ta činjenica očigledno ne uklapa u propagandni koncept kojim se, nažalost, svejsno poslužio i Hadžifejzović.

Da Hadžifejzović zaista vjeruje u to da je “Mostar predat HDZ-u”, nismo sigurni da bi baš u tom “predatom gradu” gradio vlastitu kuću”, navodi se u saopštenju.

Na OVOM LINKU pogledajte šta se sve dešavalo kod Hadžifjezovića proteklog vikenda. Bilo je vrlo burno.

Leave your vote