Iz SDA odmah odgovorili na teške optužbe Fuada Kasumovića: “Otkud mu milioni na računu, neka narodu objasni”

Nakon što je u prvom obraćanju javnosti nakon hapšenja gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović optužio SDA da stoji iza svega, ali i zadruge stvari, oglasila Stranka demokratske akcije Zenice. Gradonačelnika Zenicu su optužili da “lažima i manipulacijama od sebe pravi žrtvu”.

“Govornicu Gradskog vijeća danas je zloupotrijebio da se još jednom obruši na institucije pravosuđa, a nebuloznim izjavama i na Stranku demokratske akcije. Da je predmete visoke korupcije teško procesuirati govori i ovaj slučaj, gdje se gradonačelnik koristi svim mogućim sredstvima, uključujući i poluge vlasti, da ometa istragu i vrši direktan uticaj na pravosuđe.

Tome u prilog ide i zaključak Gradskog vijeća koji su izglasali vijećnici većine koju predvodi njegova politička stranka.

Ako već optužuje i insinuira, bilo bi dobro da javno kaže imena i prezimena osoba koje su mu, tobože, to sve govorile. Kad se već naziva ‘moralnom vertikalom’, također bi bilo fino da narodu objasni otkud mu milioni na računu, brojne nekretnine i benzinske pumpe, a da je pritom čitav svoj radni vijek proveo u državnoj službi primajući platu iz budžeta.

Neka objasni i revizorski izvještaj po kojem je i do hiljadu i po posto povećao vrijednost i platio javne radove firmama bliskim njemu lično i njegovim saradnicima. Sve ostalo je manipulacija, obmanjivanje javnosti i uticaj na rad pravosuđa”, poručili su iz SDA Zenica.

Podsjetimo, Kasumović je danas u Gradskom vijeću Zenice kazao kako je tokom pritvora imao ponudu od SDA da “napusti funkciju”, a da će zauzvrat “dobiti bilo koje mjesto u Sarajevu i biti pušten i oslobođen”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.