Izazvala pažnju: Majka Aleksandre Prijović iznenadila publiku i s njom zapjevala u Hrvatskoj, Slavonci je pamte kao pjevačicu sevdaha

Aleksandra Prijović nastavila je svoj muzički pohod regijom i večeras je održala treći koncert zaredom u Osijeku. Osim Rade Manojlović, Aleksandra je večeras na scenu pozvala i svoju mamu Borku. Borka Mihajlović, pjevačica sevdaha, zapjevala je sa svojom kćerkom hit “Ti me ne voliš”, a onda je zapjevala i sama.

Borka je izvela pjesmu “Zmaj” koju inače pjeva srbijanska pjevačica Indira Radić.

“Sve kolege su me ispoštovale ali ovo mi je najdraži gost. Mama hvala na svemu sto si učinila za mene”, rekla je Aleksandra.

Pjevačica je dodala da su dugo razmišljale u kojem gradu će zajedno zapjevati, a za Osijek su se odlučile jer je Borka pjevala u Osijeku dok je Aleksandra bila djevojčica.

“Ponosna sam, preponosna, najsretnija sam majka na svijetu i zbog nje i zbog unuka”, rekla je. “Susjedi su presretni i ponosni, čak i ovi koji su se doselili tek nedavno, došli su na koncert”, otkrila je Aleksandrina majka.

Borku mnogi Slavonci pamte kao jednu od najpopularnijih pjevačica sevdaha na tom području.

Inače, Aleksandrina majka Borka i otac Nedeljko rastali su se kad je Aleksandra imala samo tri godine, ali ostali su u dobrim odnosima.

Kako se već pisalo, Prijović je u Hrvatskoj krenula i u srednju školu, ali nije ju završila jer se prijavila na “Zvezde Granda” i počela s pjevačkom karijerom.

“Okruženje u kojem sam živjela bilo je nemilosrdno prema meni, ali i mojoj majci.

Vrijeđali su nas i ponižavali bez ikakva razloga. To me baš boljelo.

Svi su se družili zajedno, a ja sam imala samo jednu prijateljicu”, izjavila je Aleksandra jednom, ali danas je bolna prošlost više ne opterećuje.

Na idućem snimku poslušajte kako pjeva Borka.

Snimke i intervjue s koncerta objavljuje portal 24sata.hr i kurtoazno prenosimo link na kojem možete pronaći taj sadržaj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.