Izudin Bajrović objavio potresnu priču o preminuloj Selmi Rustempašić

Jučer je umrla. Bila je moja studentica, perfektna, talentovana. Čista desetka… Ovim riječima se glumački bard Izudin Bajrović oprostio od Selme Rustempašić, koja je jučer preminula.

On je skrenuo pažnju na to da je Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo učinila sve da se Rustempašić ne zadrži na poziciji asistentice na Odsjeku za glumu.

“Nisam ovo nikad prije rekao, a trebao sam. Šutnja nas ubija. Jučer je umrla Selma Rustempašić. Bila je moja studentica, perfektna, talentovana. Čista desetka. Došlo vrijeme da se bira asistent koji će raditi sa mnom. Predlože jednog, nebitno kog, ja zatražim nju, Selmu, jer sam u nju imao povjerenja. I angažuju Selmu. Selma sjajna, voli da radi i radi. Ali. Treba primiti nekog drugog. Direktiva, šta li. Počinje kampanja protiv Selme. Te nije glumica, te nije ovo, te nije ono. Uključe i studente da loše govore o ženi koja im se potpuno posvetila. Zakazuje se naučno-nastavno vijeće na kojem se raspravlja o tome da li Selma treba nastaviti raditi. Nakon mog obrazloženja ide glasanje i za jedan glas Selma ostaje – napisao je Bajrović.

Međutim, priličnom većinom Selma ostaje bez svog posla.

“Nakon nekoliko dana, konsultacija, vjerovatno pritisaka, zakazuje se nova sjednica naučno-nastavnog vijeća i glasanje se ponavlja. Priličnom većinom Selma ostaje bez svog posla. Treba (ili mora) biti primljen neko drugi. Ja u tom trenutku napuštam sjednicu i dajem otkaz na mjesto profesora glume na Akademiji scenskih umjetnosti i nikad više ne poželim da se tamo vratim, jer me zgrozila ta nepravda. Rukom sam napisao taj otkaz i predao ga u službu. Nikad se nije pojavio nigdje (taj moj otkaz). Oni su dali neko svoje objašnjenje, koje me nije interesovalo, jer sam samo htio biti što dalje odatle – naveo je.

Selmino zdravstveno stanje je ubrzo nakon toga bilo narušeno.

“Brzo nakon toga Selma se i razboljela. Ne bih ovo nikad napisao da i dalje ne osjećam odgovornost prema divnoj osobi koju sam doveo u jednu tako ružnu situaciju, želeći da sarađujem s njom. Sada je ona na istini, a mi nastavljamo živjeti u našim lažima – poručio je Bajrović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.