Bh. glumac Izudin Bajrović priznao: “Dan je otišao u skroz krivom smjeru i vrlo se teško otrgnuti od osjećanja koja su nas obuzela i prepustiti svečarskoj atmosferi”

Bh. glumac Izudin Bajrović glumi u čak tri filma koja će biti prikazana na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Bajrović je za N1 kazao kako se raduje svakom festivalu, te da, kako stari, SFF sve više voli. Osvrnuo se i na današnji stravični zločin koji se dogodio u Gradačcu te uputio apel vlastima, institucijama, građanima…

“Dan je otišao u skroz krivom smjeru i vrlo se teško otrgnuti od osjećanja koja su nas obuzela i prepustiti svečarskoj atmosferi SFF-a.

Poručujem vlastima i svima koji se pitaju za bilo šta u ovoj zemlji, da daju sve od sebe da se takve stvari ne dešavaju, a dešavaju se sve češće.

Ako ostanemo inertni, bojim se da će biti više ubistava i femicida. Dajmo sve od sebe, mijenjamo zakone i sebe, obrazovni sistem… Samo pričamo, a bojim se da puno toga ne radimo.

Ne smijemo prestati da apelujemo na one koji su izabrani”, rekao je Bajrović za N1

Na pitanje šta najviše voli kada je u pitanju SFF, odgovorio je: “Volim SFF.

Što smo stariji i on i ja, sve ga više volim i jedva čekamo kada će doći naše kolege, putnici, namjernici i grad biti živ. I došao je.

Moramo učiniti sve da ne dozvolimo da nešto krene po zlu i da SFF ne izgubi sjaj.”

Ove godine biće prikazana tri filma u kojima glumi te jedna serija. Jedna film ima svjetsku premijeru.

“Sirin ima svjetsku premijeru ovdje. Dvije godine je trajala postprodukcija.

Radujem se, ali i malo strepim od Sarajeva. Nisam pogledao film i ništa ne znam više od onoga sa snimanja pa i ja sa nestrpljenjem očekujem premijeru”, kazao je Bajrović.

Najavio je i seriju “Poseta” Uroša Tomića u kojoj glumi.

“Seriju smo snimali u Beogradu prošle godine. Dosta je neobičan format, ima 16 epizoda u kojoj se četiri potpuno odvojene priče bazirane na istinitim događajima.

Ponosan sam na tu seriju i ulogu u njoj”, poručio je Bajrović za N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.