Oglasio se Benijamin iz Gradačca nakon viralnog videa i maltretiranja: “Podnio sam krivičnu prijavu protiv policajaca”

Na Facebook stranici portala Crna-Hronika.info objavljen je video koji je za kratko vrijeme pregledalo više od 100.000 osoba a u komentarima se može vidjeti da građani daju podršku policiji međutim Benijamin tvrdi da mu je ugrožena sigurnost te da su nasrnuli na njega. Podnio je krivične prijave protiv policijskih službenika a svoju stranu priče napisao je na društvenim mrežama piše Crna-Hronika.

Protiv lica Alije Huseljića, (policijskog službenik PU Gradačac ) uz asistenciju moga branioca podnio sam krivičnu prijavu zbog učinjenog krivičnog djela ” lahka tjelesna ozlijeda ” iz člana 173. stav 1. krivičnog zakona FBIH i zbog učinjenog krivičnog djela ” zlostavljanje u obavljanju službe ” iz člana 182. krivičnog zakona FBIH.

Protiv lica Miralema Mešanovića podnio sam krivičnu prijavu zbog ostvarenih obilježja krivičnog djela iz člana 185. krivičnog zakona FBIH ” protuzakonit pretres “.

Sa punom odgovornošću objavljujem video u kojem policijski službenici vrše nezakonitu torturu nad građaninom i ovaj video možda na najbolji način pokazuje neprofesionalnost i nesposobnost upravo one institucije kojoj se rahmetli Nizama javila i zatražila zaštitu od ubice, Nermina Sulejmanovića.

U PU Gradačac došao sam svojim poslom po rješenje koje mi nisu uspjeli dostaviti lično jer sam bio izvan države a strpljivi čitalac ovih redaka će dobiti i obrazloženje o kakvom rješenju se radi.

Došao sam u toku radnog vremena i ljubazno me dočekao policajac kojeg su oslovljavali sa ” Šile” i rekao doktore sačekajte tu a ja idem da provjerim gdje je vaše rješenje.
Postupio sam tako.

Dok sam čekao, primjetio sam na ulici prijatelja kojeg dugo nisam vidio pa sam ga fotografisao u namjeri da mu istu fotografiju pošaljem a u tom trenutku značajno me je pogledao policajac kojeg znam kao trenera nekih borilačkih vještina po nadimku ” Đogo “, koji se u tom trenutku penjao uz stepenice ušavši u objekat koji se nalazi ispred policijske stanice.

Nedugo zatim iz istog objekta izlazi policajac za kojeg sam kasnije saznao da se zove Alija Huseljić koji je bahato i neprofesionalno pitao šta ja to fotografišem tražeći da siđem.

Obzirom da mi je poznata činjenica da se protiv nekih službenika PU Gradačac vodi istraga zbog povezanosti sa ubicom Nerminom Sulejmanovićem, a zbog svoje sigurnosti i nastavka bahatog ponašanja policijskih službenika odlučio sam da snimam kamerom ličnog mobitela svaki potez policije koji se ticao mene.

Na videu se jasno vidi kako me policijski službenik Alija Huseljić gura niz stepenice, vrijeđa na ličnoj osnovi a kada sam ga pokušao prijaviti za fizički napad uslijedio je novi fizički napad i to udarac čizmom u predjelu desne potkoljenice. Dežurni policajac odbio je da zaprimi moju prijavu.

Ubrzo sam primljen od strane komandira PU Gradačac Zehrudina Hasića koji mi je garantovao sigurnost. Procijenio sam da mu mogu vjerovati i prekinuo sam snimanje.

Hasić je pokušao da izgladi situaciju bez pokazivanja stvarnog interesa za nezakonito postupanje njegovih podređenih kolega. Izvinuo mi se u ime policije i zamolio da video ne objavljujem na društvene mreže jer kako je naveo svi su potreseni zbog dešavanja i svi su na sedativima.

(Privatne razgovore ne iznosim nikada ali u ovom slučaju moram obzirom da će jedan od mojih zahtjeva biti i ljekarski pregledi i utvrđivanje eventualnih dijagnoza zbog kojih kako komandir navodi svi koriste sedative a psihičko zdravlje i eventualno korištenje psihoaktivnih supstanci policajaca itekako treba da se utvrdi ).

Pogledajte video.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.