Brat ubijene Amre Kahrimanović: Oni će završiti na ručku u skupim restoranima, a ja ću ići kući da vrištim

Brat ubijene Amre Kahrimanović, Nedžad, i njen sin Damir Hodžić prisustvovali su današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine TK. Većinu vremena stajali su okrenuti leđima govornici dok su se obraćali članovi Vlade TK. Nedžad se emotivno obratio javnosti. Izrazio je nezadovoljstvo današnjim dešavanjima, ponašanjem pjedinih poslanika i pozvao ljude na proteste.

“Neki poslanici su prolazili pored nas i cerekali se”

“Parafrazirat ću Abrahama Linkolna:

‘Možete lagati i varati ljude, poneke i sve vrijeme, ali ne možete sve ljude lagati i varati sve vrrijeme. Nekim ljudima bi bilo bolje da su šutili.

Možete zamisliti šta smo mi proživljavali ova tri sata. Dostojanstveno. I šta su oni zaključili, donijeli, riješili?

Molim kompletnu tuzlansku javnost, bh. javnost da nas ne prave budalama. Da kompletnu trasu u subotu od tržnog centra do MUP-a ispunimo nepreglednom kolonom ljudi. Neki poslanici s rukama u džepovima hodaju i cerekaju se i prolaze pored nas. Onda vidite tu bahatost i moć tog Mercedesa.

Dostojanstveno smo okrenuli leđa kompletnoj Vladi”, rekao je Nedžad Kahrimanović.

“Imate li obraza?”

Kazao je kako su oni sat vremena poslije ubistva počeli da “spinuju da je njegova sestra bila u vezi sa likvidatorom”.

“Ovako nešto nije bilo u nacizmu. Da su imali imalo morala, oni bi podnijeli ostavku, ništa drugo nismo tražili. Cipealre nas, mene su počeli cipelariti sa svojim botovima. Ja sam za svoja djela odgovarao. Oni se kriju, lažu, petljaju, donose zaključke.

Nije da nemam riječi, ima beskonačan vrisak kao što se dvije prave sijeku u beskonačnosti. Pa BiH, imate li vi obraza? Ovo treba da ustanu ljudu u Prijedoru, Banjaluci, Sanskom Mostu, Trebinju…Na kraju kraju kako blate mene, optužit će mene da sam ubio vlastitu sestru.

Oni će završiti na ručku u skupim restoranima, sa vozilima skupim koji mi plaćamo. A ja ću ići da vrištim kod kuće, oni će botovati. Nećemo to dozvoliti”, poručio je – prenosi N1.

Pogledajte njegovo obraćanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.