Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović: “Još su se došaptavali, kikotali se, mi ne smijemo stati! Nisu podnijeli ostavke!”

Nakon današnje sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj se očekivala smjena ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića i Nezavisnog odbora koji ocjenjuje rad direktora Uprave policije TK, za portal “Avaza” se javio Damir Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović. Istakao je kako niko od odgovornih osoba iz MUP-a Tuzlanskog kantona nije ponudio svoju ostavku.

-Na današnjoj sjednici se naravno ništa konkretno nije dogodilo, kao što smo i očekivali, iako smo negdje u dubini duše vjerovali da će pokazati makar trunku morala, ljudskosti i časti, međutim to sve je izostalo – rekao je Hodžić.

Uhodane priče

Istakao je kako niko od odgovornih osoba iz MUP-a Tuzlanskog kantona nije ponudio svoju ostavku.

-Niti direktor Korman, niti ministar Mehanović. Iznosili su neke nebuloze danas, kao i prethodnih dana gdje su oni kao iskazali empatiju prema porodici i kako su saglasni i spremni da se odgovorne osobe sankcionišu. Apeluju da se slučaj i istraga što brže riješe…, standardne uhodane priče.

Naravno da počinju sa pričom da se slučaj politizira. To su izjavili svi, prethodnih dana premijer Irfan Halilagić i ministar Mehanović, a danas i Korman.

Gospodo ovdje politike nema, nas politika i stranke ne zanimaju. U pitanju je nedužan nevini ljudski život, jednog anđela od žene Amre Kahrimanović.

Pored toga što nijedan od navedenog dvojca (ministar i direktor) nije ponudio svoju ostavku, niko od njih nije pokazao ni trunku empatije prema porodici žrtve, čak su bili raspoloženi i nasmijani, smješkali su se u “prazničnom duhu”, šaputali i kikotali se – kazao je Hodžić.

Nakon što je završen prvi dio sjednice, bila je najavljena pauza od pola sata, nakon koje bi se glasalo o zaključcima i prijedlozima skupštine, međutim ta pauza je trajala 1 sat i 20 minuta, jer su se oni naravno ispred sale i u sali dogovarali ko će i kako glasati da bi prijedlog smjene ministra bio izglasan protiv, kaže on.

Predstava za javnost

-Mi smo govor direktora policije bojkotovali okretanjem leđa i nosili se sa situacijom dostojanstveno i gospodski kao od prvog dana, iako smo danas morali ponovo pretrpjeti poniženja. Oni su se danas iživljavali, bahatili nad već dovoljno fizički, psihički i emotivno rastrojenim ljudima.

Njima je ovo samo još jedna od predstava za javnost, gdje su se planski dogovorili kako glasati protiv smjene ministra i “nadmudriti” sve prisutne, kao i sve građane Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Oni pokušavaju da razvuku slučaj na sve načine da bi se situacija smirila i slučaj zataškao i zaboravio, kako bi oni zadržali svoje pozicije. Ali mi im to nećemo dozvoliti! Ponavljam istrajat ćemo u ovoj borbi! Nema odustajanja – poručio je Damir Hodžić za portal “Avaza”.

Poziv na mirnu šetnju

Pozvao je sve građane na mirnu šetnju koja je planirana u subotu i koja je objavljena na stranici “Pravda za Amru Kahrimanović”.

-Molimo vas da u subotu 17.02.2024. u 12:00 sati ponovo izađemo na mirnu šetnju za našu Amru Kahrimanović, na relaciji od Brčanske Malte do MUP-a TK.

Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca da nam se pridruže u subotu i pomognu u borbi protiv sistema.

Ne smijemo stati. Svi odgovorni su znali za propuste u MUP-u TK i ništa nisu poduzimali. Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima. Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene – dodao je Damir Hodžić za portal “Avaza”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.