Jadranka Kosor brutalno o Draganu Čoviću nakon govora u NSRS: “Sad može biti srpski kandidat za Predsjedništvo BiH”

Govor predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića tokom posebne sjednice NSRS-a izazvao je brojne osude u BiH, ali i regiji, a zanimljivo je da su Čovićeve izjave osudili i bivši funkcioneri njegove matične stranke u Hrvatskoj.

Bivša hrvatska premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor samo je jedna u nizu onih koji su osudili poruke koje je Čović uputio s govornice u Banja Luci.

Kosor je na svom Twitter profilu citirala dio Čovićevog govora, koji je posebno bolan za Hrvate koji su, prema svim popisima stanovništva, u bh. entitetu RS etničkim čišćenjem praktično svedeni na statističku grešku.

“Čuvajte RS, na tome vam svi mogu zavidjeti, rekao je najveći hrvatski obožavatelj negatora genocida. Zaista, zaista; slobodno može biti sljedeći srpski kandidat za Predsjedništvo BiH. Kad šefu negatoru dojadi. Jad i bijeda”, napisala je Kosor na Twitteru.

Podsjećamo, Čović je jučer, na poziv predsjednika NSRS-a Nedeljka Čubrilovića i lidera SNSD-a Milorada Dodika bio gost tokom posebne sjednice entitetske skupštine.

Tokom svog govora izjavio je niz spornih tvrdnji poručujući, između ostalog, Srbima da čuvaju Republiku Srpsku i da se nada “da ih u BiH neće snaći ista sudbina kao Hrvate”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.