Jako nervozan odgovor Aleksandra Vulina upućen Željku Komšiću: “Ne možeš ni u jednu hrvatsku općinu u BiH, ja u svako srpsko selo mogu”

Aleksandar Vulin odgovorio Želju Komšiću.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću “da može da mrzi i vređa, ali ne može da objasni zašto bi takozvano Кosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju”.

Vulin za koga je Komšić rekao da je bio „kafe kuharica Mire Marković“ i da „nikada neće biti ostvareni njegovi snovi“, odgovorio je da „razume zašto se Komšić toliko ljuti“ kada izgovori ‘Srpski svet’. „Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podelim hleb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH – njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim“, naveo je Vulin.

Vulin je u saopštenju koje je prenijelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković „sanjala opstanak Jugoslavije“ i da je to bio san i njegove mladosti, „a taj san se neće ostvariti“.

„Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju uneli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, s državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže šta je njihovo“, napisao je Vulin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.