in ,

Jako ozbiljne tenzije u Predsjedništvu BiH, Milorad Dodik pravi velike probleme

Milorad Dodik ponovo otvoreno vrši opstrukcije i onemugaćava normalan rad Predsjedništva BiH

Milorad Dodik ponovo otvoreno vrši opstrukcije i onemugaćava normalan rad Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom cjelodnevne telefonske sjednice Predsjedništva BiH nije želio da se izjasni o prijedlogu člana PBiH Željka Komšića da se Vijeće ministara BiH zaduži od strane Predsjedništva BiH da dostavi izvješće o ukupno doniranim sredstvima, u opremi i novcu, za potrebe pomoći izbjeglicama, azilantima i migrantima u BiH, od strane EU i ostalih međunarodnih i domaćih organizacija, za period od 01.01.2020.godine do 31.12.2020.godine.

Naime, Komšić je zatražio da se prilikom izvršenja ove obaveze posebno iskažu izdvajanja vršena od institucija iz BiH, entiteta, kantona, gradova i općina.

Po Komšićevom prijedlogu, Predsjedništvo BiH bi zadužilo Vijeće ministara da izvješće o ukupno utrošenim sredstvima dostavi u roku od 15 dana.

Također, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi da se izjasni o prijedlogu angažmana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na pružanju pomoći civilnim organima na području Grada Bihaća.

Prijedlog se odnosi na privremeno angažovanje inžinjerijskih jedinica OS BiH na sanaciji pristupnog puta u dužini od 4000 matara širine četiri metra na području kampa Lipa.

Nabitnije vijesti čitajte ovdje.

SAMO U BIH / Bik zaustavio promet na kružnom toku!

Građani osramotili Mladena Grujičića u Srebrenici