Jako snažne poruke fra Ive Markovića kod Hadžifejzovića dugo bi mogle odzvanjati: “Bosna je dom, kuća svih njenih naroda!”

Fra Ivo Marković gostovao je u večerašnjem specijalnom Centralnom dnevniku povodom Dana državnosti BiH.

“Ispričat ću vam jednu priču. Zemlja ima jednu petinu kopna, ostalo je more.

Samo na jednoj petini kopna je moguć život, ostalo je pustinja i led.

Samo na jednoj petini te petine je život malo bolji, a samo na jednoj petini petinine petine je život moguć, a Bosna je jedno od najpogodnijih područja za život na zemlji; to je nama Bog dao, a vidite šta smo mi od toga napravili.

Bosna je dom, kuća svih njenih naroda, a mi se svađamo, umjesto da budemo ono što je Bog predvidio… Da svaki od nas bude svoj i da se razvija, a mi mislimo da jedni druge ugrožavamo. Umjesto da stvaramo ljubav, mi stvaramo strah, istakao je fra Marković.

“Moramo se potruditi da Bosnu izvadimo iz ambijenta straha! Moraju doći novi ljudi koji će biti zaljubljeni u ovaj prostor koji je Bogom dat… Samo nam trebaju pametniji lideri. Odgovorno kažem da nam treba promjena; ako je ne napravimo – ovo je bezizlazno. Nacionalističke politike su došle do kraja!

Rudari su gladni; kako to ne vide?! Kako ne vide sudbine izbjeglica?! Moramo imati hrabrosti stati u situaciju čovjeka koji pati! Himnu sviram za meditaciju na misama; vrlo je meditativna i lijepa kompozicija! Što su različitosti kvalitetnije, mi smo živahniji”, dodao je.

Pogledajte snimak gostovanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.