Jako žestoka reakcija Naše stranke: “SIPA i Tužilaštvo, Dodika da prestanu tretirati kao političara, već kao kriminalca”

Povodom sjednice Narodne skupštine RS-a na kojoj je izglasano formiranje agencije za lijekove tog entiteta reagovala je Naša stranka:

“Formiranje entitetske agencije za lijekove pokušaj je osvete državnoj agenciji koja je razotkrila medicinski kriminal u RS, pogotovo tu mislimo na aferu s industrijskim kisikom. Nad agencijom koju su izglasali poslanici lojalni njegovom režimu, Dodik će imati apsolutnu kontrolu. Iz istog razloga potrebe za apsolutnom kontrolom zbog kriminalnih aktivnosti on će krenuti i na druge državne institucije, uključujući i one koje kontrolišu RS kadrovi koji nisu lojalni njegovom režimu. Posljedica toga će biti potpuni društveni i ekonomski sunovrat Republike Srpske koji će plaćati građani.

Krajnje je vrijeme da i međunarodna zajednica i nadležne institucije u BiH, prije svega SIPA i Tužilaštvo, Dodika prestanu tretirati kao političara, pogotovo kao lidera jednog naroda, i počnu ga tretirati kao kriminalca koji uzurpira političke ovlasti u cilju njihove zloupotrebe”, saopćeno je iz Naše stranke.

Pozivaju predstavnike međunarodne zajednice da ovim povodom ažurnije reagiraju. S tim u vezi, Naša stranka sa SDP-om već je krenula u proces lobiranja prema zastupnicima u Evropskom parlamentu.

“Nesporno je da i Dodik i njegovi poslušnici znaju da su počinili neustavan čin, zbog čega su i odgodili primjenu ovog zakona na šest mjeseci, kada se tek može pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom. Računaju da će pokretanje postupka u aprilu iduće godine biti idealna izborna platforma za SNSD, što istovremeno odgovara i njegovim koalicionim partnerima HDZ i SDA.

Iz tih razloga Tužilaštvo BiH treba upotrijebiti svoje ovlasti sada – djelujući u skladu s Poglavljem XVI Krivičnog zakona BiH, kako bi teme od interesa za sve građane BiH, a ne one koje Dodiku odgovaraju, dominirale u toj kampanji”, zaključili su iz Naše stranke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.