Jasna i nedvosmislena poruka Erola Avdovića iz Amerike: BiH treba uputiti zvanični hitni zahtjev za prijem u NATO

Erol Avdović, novinarski veteran, višedecenijski izvještač iz Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku objavio je poruku na svom Facebook profilu gdje poziva da se uputi zvanični zahtjev za prijem BiH u NATO.

“Uputiti zvanični zahtjev za prijem u NATO – Evo ovako, umjesto medijskog vatrometa i najava po portalima – najviši predstavnik bh. vlasti u Sarajevu – da sastavi ozbiljan državni dekret da odleti u sjedište NATO-a u Brisel i da preda zvanični zahtjev za hitni prijem BiH u NATO, lično Stoltenbergu. Ozbiljno. Odmah. Državnički”, poručio je Avdović.

Podsjećamo, više zvaničnika iz BiH uputilo je poruke kako BiH treba uputiti zahtjev za članstvo u EU i NATO.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković zatražila je danas od zvaničnika EU da Bosni i Hercegovini odmah daju status kandidata.

“U ovim teškim i neizvjesnim vremenima za sigurnost Europe, molimo vas da Bosni i Hercegovini odmah dodijelite status kandidata za članstvo u Europskoj uniji”, napisala je Turković na Twitteru.

Kako je naglasila, pristupanje Europskoj uniji garantira mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i Zapadnog Balkana.
Podsjećamo, Avdović je komentarisao glasanje Srbije u UN-u.

– I tako je Beograd u New Yorku iz UN-a poručio Dodiku da pakuje kofere za Moskvu. Polako u jednom pravcu. Bosna i Hercegovina kao država svih njenih građana bez obzira na nacionalnost ili bilo koju drugu afilijaciju POBJEĐUJE. Blagosloven bio današnji dan 2 mart 2022 i hvala veliko Ukraijini uz vas smo.

– HISTORIJA JE ISPISANA u UN-u 2 MARTA 2022 – Ukrajinski ambasador pri UN-u Sergiy Kyslytsya zamolio je sve one zemlje koje će glasati za rezoluciju o osudi ruske agresije na Ukrajinu da imena svojih zemalja stave na kopiju Povelje UN-a kao istorijski dokument koji će se čuvati kod generalnog sekretara UN-a. Bosna i Hercegovina će se s ponosom upisati u Charter UN-a”, napisao je Erol Avdović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.