“Jasna poruka Dodiku!” Nermin Nikšić mu javno očitalo lekciju koji bi mogao pamtiti: “Pročitani su i on i njegovi jataci, BiH nije i neće biti napuštena i ostavljena”

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić komentarisao je sjednicu Evropskog parlamenta i zahvalio se na njihovoj “ustrajnoj i beskompromisnoj borbi za Bosnu i Hercegovinu”.

Istakao je da je ponosan na sestrinsku grupaciju Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu što su “predvodile borbu za suverenitet i evropski put Bosne i Hercegovine”.

– Njihova poruka upućena Miloradu Dodiku, pro-Putinovskom separatisti, negatoru genocida, širitelju mržnje i nepovjerenja, da njegova politika nema prolaza, da je pročitan i on i njegovi jataci, garant je da Bosna i Hercegovina nije i neće biti napuštena i ostavljena – kazao je Nikšić.

Ističe da je njihova poruka “nagovještaj neminovnog poraza Milorada Dodika, njegovih sljedbenika i lažno proevropskih partnera u rušenju države Bosne i Hercegovine”.

– Izuzetna mi je čast što je SDP BiH i ja lično imao priliku artikulisati i zajednički oblikovati stavove u komunikaciji sa našim saborcima za jedinstvenu, suverenu i neupitnu Bosnu i Hercegovinu. Smatram da su svojim odlučnim, časnim, nastupom bez kalkulacija zaslužili da ih zovemo saborcima – poručio je Nikšić.

Naglašava da je poruka koju su poslali “garant poraza ne samo dodikovskog šovinizma”.

– Njihov stav i poruke garant su poraza segregacije, delegitimizacije države i uvođenja na mala vrata novih podjela asimetričnim, antievropskim i antidržavnim rješenjima izmjena Izbornog zakona BiH. Mi na kompromise o državi, njenom jedinstvu i interesima nećemo pristati, a jednak stav naših evropskih socijalista nam je veliko ohrabrenje i poticaj da ustrajemo u našoj borbi – navodi Nikšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.