Jelena Karleuša šokirala sve izjavom o Halidu Bešliću: “Ja sam mislila da iz Bosne svi imaju ono “rke koke” pjesme, a on uopšte nema…”

Posljednje Zabava

Jelena Karleuša u jednoj od emitovanih emisija “Zvezda Granda”, otkrila je da nikada nije upoznala Halida Bešlića, ali ono što je zaprepastilo sve u studiju, jeste činjenica da je smatrala da on nema tako dobre pjesme.

“Kako ja nikad nisam upoznala ovog Halida Bešlića? On ima neke fine kulturne pjesme. Ja sam mislila da iz Bosne svi imaju ono “rke koke”, a on uopšte nema – rekla je JK iznenađeno, a Viki Miljković i Snežana Đurišić su joj objasnile da je Halid pravi gospodin. Pjevačicu je, zatim, zanimalo da li ga i ostali poznaju, iako je Halid na muzičkoj sceni zvanično sa prvom snimljenom pjesmom prisutan od 1979. godine. Ona je upitala sve u žiriju da li poznaju Bešlića i lično, na šta su joj odgovorile “naravno, on je fin i pristojan gospodin”, te je Jelena izrazila želju da ga i ona upozna.

– Pa, možda neće htjeti onda sa mnom da se upozna – duhovito je prokomentarisala. Ova saznanja o folkeru podstaknuta su prethodno izvođenjem jednog od Bešlićevih hitova, koje su učesnici pjevali tokom takmičenja. Karleušu je po svemu sudeći iznenadilo da njen kolega nema neke “lijeve” pjesme. Međutim, Bešlićevi najveći hitovi, koje uglavnom svi znaju su “Prvi poljubac”, “Vraćam se majci u Bosnu”, “Neću, neću dijamante”…

Podsjetimo, Jelena kao član žirija često šokira svojim stavovima kako o svojim kolegama, tako i u odnosu prema učesnicima. Ona povremeno dolazi u sukob sa kolegama tokom emisija, pa nekad padnu i teške riječi.

Leave your vote