Jelena Trivić oštro o Miloradu Dodiku: “Sankcije koje su uvedene pojedincima, najviše će se odraziti na narod, jer su RS-u već uskraćene stotine miliona bespovratne pomoći”

Narodni front ni na koji način neće učestvovati u pokušaju navodne homogenizacije oko lažnog predsjednika Milorada Dodika, jer on nije jednako RS kako se to pokušava predstaviti, poručila je Jelena Trivić.

Dodik – generator krize

Ona ističe da Dodika u Narodnom frontu smatraju jednim od glavnih generatora krize, te odgovornim za političke i ekonomske posljedice koje trpi RS i njen narod.

-Sankcije koje su uvedene pojedincima, najviše će se odraziti na narod, jer su RS-u već uskraćene stotine miliona bespovratne pomoći u vidu grant sredstava, kao i projektnih sredstava, te potencijalnih investicija koje neće doći u RS zbog katastrofalne političke klime – kaže Trivićeva.

Vlast ne vodi računa

Prema njenim riječima, o demografskoj, ekonomskoj i moralnoj katastrofi u kojoj se nalazi društvo, ova vlast kontinuiteta nikada nije vodila računa.

Nikada nije ni pozivala na opći društveni konsenzus po ovim pitanjima.

–Pitanje dugova u zdravstvu i loš zdravstveni sistem, sunovrat obrazovanja, katastrofalan položaj boračke populacije i penzionera, radno zakonodavstvo… nikada nisu bile teme za homogenizaciju svih društvenih i političkih aktera, a morale su biti.

Za sve one teme koje se tiču običnog čovjeka, vlasti nisu imale sluha, a sada pozivaju na homogenizaciju za spasavanje kože lažnog predsjednika, iako su oni sami izazivali i priželjkivali probleme u kojima se sada nalaze – saopćila je Trivićeva.

U pitanje doveo poziciju

Ona je podsjetila da je upravo Milorad Dodik bio glavni zagovarač smjene Nikole Poplašena, te da je svojim djelovanjem tada upravo Dodik u pitanje doveo poziciju predsjednika RS-a.

–Narodni front će uvijek čvrsto stajati sa narodom i uz narod, ali nikad sa onima koji su narod doveli do ivice propasti, a od Republike Srpske napravili zemlju koja velikom brzinom ostaje bez svog najznačajnijeg resursa, ljudi – zaključila je Jelena Trivić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.