Jelena Trivić se obratila javnosti, tvrdi: “Isprepadan je! Milorad Dodik hoće tajni sastanak sa Murphyjem”

“Milorad Dodik, preko Riste Zarića, visokog funkcionera OSA BiH i Almira Džuve, direktora OSA BiH, pokušava da organizuje tajni sastanak sa Michaelom Murphyjem, ambasadorom SAD u BiH, kojeg za javnost napada i vrijeđa na svaki mogući način.

Dodikovi napori i htijenja za održavanjem tog sastanka izvan očiju javnosti su ogromni, a Risto Zarić i Almir Džuvo pokušavaju na sve načine da do tajnog sastanka dođe.

Očito je Dodikov cilj da nakon izazivanja velike krize u BiH pokuša istrgovati interesima RS kako bi sačuvao svoje lične interese”, rekla je predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić.

Ona kaže da je odugovlačenje sa potpisivanjem spornih zakona samo kupovina vremena.

“Dok posljednjih par dana tihuje na sceni, iza scene je i više nego dinamično.

Dodik kopa i rukama i nogama da dođe do stranaca, koje u javnim nastupima brutalno i prostački napada, kako bi ispregovarao spuštanje tenzija i zanemarivanje svega što se dešavalo posljednjih mjeseci”, rekla je ona i dodala:

“Nikada ne treba potcijeniti i zanemariti mogućnost da se po ko zna koji put kriza završi dogovorom Dodika sa strancima”.

Trivić ističe da je ispred kamera Dodik osion i bahat, glumi velikog državnika, a u suštini je samo velika kukavica isprepadan potencijalnim potezima koji bi ga lišili položaja i materijalnog bogatstva.

“Opet nije on stao na prvu liniju fronta kojeg je otvorio nego se krije, a u prve redove je izgurao narodne poslanike, direktora Službenog glasika i mnoge druge”, ističe Trivić.

Trivić je dodala da ostaje da se vidi da li će mu novo šlihtanje strancima iza scene uspjeti.

“Kako god da bude jedno je sigurno: sa svakom novom krizom prouzrokovanoj i Dodikovim djelovanjem (u dogovoru sa strancima ili ne) je sve manje Srba u RS, a sve je manje i RS”, zaključila je Jelena Trivić, navodi BN TV.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.