Jelena Trivić žestoko napala Milorada Dodika jer se odriče 9. januara: “To je antisrpska inicijativa, ima ciljeve protiv RS-a”

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić reagovala je na najavu Milorada Dodika da će predložiti da Dan RS-a više ne bude 9. januar već 15. februar kako bi se, navodno, poslala poruka da je srpski narod jedinstven.

“Bilo je samo pitanje trenutka kada će Milorad Dodik po ko zna koji put da podvije rep i postupi po zahtjevu, kako on to voli reći, ‘političkog Sarajeva’ i odustane od 9. januara kao Dana Republike Srpske”, rekla je Trivić.

Ona tvrdi da je ovo samo još jedan dokaz da Dodik vrlo svjesno obezvrjeđuje “najznačajnije datume u historiji Republike Srpske, pa samim tim i Republiku Srpsku.”

Dodik će predložiti da dan RS-a bude kada i Dan državnosti Srbije, umjesto 9. januara

“Nema nikakve dileme da je Dodikov krajnji cilj i ukidanje Republike Srpske, kako bi na taj način pokušao sakriti brojna nedjela koja je počinio.

Malo mu je što je ponizio narod time što 9. januar uopšte nije uvršten u praznike RS, što je to učinio nakon referenduma na kojem su se građani izjasnili da žele da 9. januar ostane Dan RS, a Dodik i njegova kamarila to izignorisali i referendumsku odluku koja je bila obavezujuća proglasili anketom”, trvdi Trivić.

Ona podsjeća da je Dodik 3. januara ove godine izjavio da je 9. januar Dan RS-a i da to ne može da bude nijedan drugi dan.

Tim povodom ga je i citirala:

“Odreći se tog dana, jednako je odreći se sebe, svoje istorije, pogaziti sve, prihvatiti da ste spremni da slušate diktat muslimana i stranaca i na taj način mijenjate svoj karakter i obilježja, a to nije moguće”, navela je Trivić riječi Dodika.

“Njegova sadašnja antisrpska i antinacionalna inicijativa da ukine Dan Republike dovoljno pokazuje o kakvoj osobi je riječ i u kolikoj mjeri su mu namjere i ciljevi upereni protiv Republike Srpske na čije čelo je došao nakon brutalne i bezočne izborne krađe, gaženja volje naroda, uz podršku dijela zemalja EU”, zaključila je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.