Jurio teretnim vozilom, pa naletio na radnike koji su postavljali signalizaciju: Jedan poginuo, drugi teško povrijeđen i prebačen u bolnicu u Rijeci

PU primorsko-goranska oglasila se o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u srijedu navečer na autocesti A7 na čvoru Orehovica u Hrvatskoj u kojoj je poginuo jedan radnik Hrvatskih autocesta, a drugi je teško povrijeđen.

“Sinoć oko 22 sata na autocesti A6 kod čvora Orehovica dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 38-godišnji hrvatski državljanin, u teretnom vozilu.

Očevidom kojim je rukovodila općinska državna odvjetnica utvrđeno je kako je do nesreće došlo kada je 65-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim vozilom marke Mercedes,

splitskih registracijskih oznaka, i krećući se nepropisnom brzinom iz pravca Čavli u smjeru Rijeke udario je u skupinu vozila koja se nalazila na prometnici, a potom i u zadnji dio teretnog vozila, marke Iveco,

zagrebačkih registracijskih oznaka, iz skupine kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin.”, navode iz policije.

Na zadnjem dijelu priključnog vozila skupine vozila nalazio se radnik HAC-a i ophodar ceste, 38-godišnji hrvatski državljanin, koji je od zadobivenih povreda preminuo na mjestu nesreće.

Povrijeđenom 53-godišnjem vozaču je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Vozač uhapšen

“Vozač 65-godišnjak je uhićen i priveden na postupanje u Postaju prometne policije Rijeka te je po završetku kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, kaznenog djela opisanog u čl. 227. st.4. i st.1. Kaznenog zakona”, navode iz policije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.