Jusuf Arifagić šokirao kod Hadžifejzovića: “Šest miliona KM svog novca sam uložio uzalud u svoj Kozarac!”

Jusuf Arifagić, predsjednik Udruženja logoraša “Kozarac”, na 32. godišnjicu nepresuđenog genocida u Prijedoru najkraće sumirao strašna zvjerstva nad Bošnjacima i Hrvatima… nad 3176 ljudi, 102 djece… “Prijedorske bijele trake najcrnje su na Zemlji!” “Prijedorske bijele trake najcrnje su na Zemlji!”. Šokantan, direktan, otvoren i nevjerovatan intervju Senada Hadžifejzovića i Jusufa Arifagića!

“Država nas napustila, egzodus se desio i doživjeli smo još jedno etničko čišćenje! Bojim se da su Bošnjaci kao narod, na 49% teritorije BiH, narod na putu nestanka!

Pa sad pitam sve političare: zašto su bh. patriote, zašto su logoraši umirali u logorima za Republiku BiH? Zašto su borci Armije RBiH umirali ako ćemo mi nestati s ovih prostora?” Hadžifejzović: “To je katastrofa!”

Šokantna ispovijest Jusufa Arifagića: “Šest miliona KM svog novca sam uložio u svoj Kozarac – uzalud! Digao sam i osam miliona kredita – prevaren sam! Poslije etničkog doživjeli smo ekonomsko čišćenje! Ko će ostati u BiH?!

Za šta smo ginuli?! Hvala ti, Senade, uime svih onih koji nisu imali šansu da dočekaju slobodu Bosne i Hercegovine! Jedan politički lider lokalnog karaktera me pozvao i rekao:

‘Jusufe, ako želiš s nama da ideš lagano nizbrdo – pridruži se nama i sve će biti uredu. Ako ne želiš – ostatak života ćeš tegliti i vući uzbrdo!’ Ja sam se zakleo svom Gospodaru da ću tegliti i vući uzbrdo – samo da je zakonito, etično, halal i moralno!”

Hadžifejzović: “Jesi se pokajao što si se vratio?”

Arifagić: “Nisam! Odlučio sam da investiram ostatak svog života u BiH!” Hadžifejzović: “Ko te zaustavlja u biznisu i projektu?”

Arifagić: “Ako ne plaćaš reket – na udaru si političara i režima! Samim tim što sam Bošnjak bilo mi je puno teže! Mnogi su pitali otkud mi novac! U Norveškoj sam zaradio šest miliona maraka! Sve sam ih donio i investirao u Kozarac, u svoju domovinu BiH!

Digao sam i osam miliona kredita u ‘Ziraat banci’! To je sve samo nije povoljan kredit! Kamate su ogromne! Za nepunih deset godina do danas – ‘Ziraat banci’ sam isplatio tri miliona i 490 hiljada kamate! Orao sam i sijao bh. zemlju!

U ovoj zemlji nije pametno biti uspješan i velik. Tad politika stupa na scenu da zaustavi moj projekt! Vjerovao sam da će Jusuf bolje proći u Federaciji, pa sam otvorio veliku farmu i u Bosanskom Petrovcu – do danas nisam dobio ni metar kvadratnog zemljišta, a zemlju niko ne obrađuje!”

Hadžifejzović: “Ko te koči? Daj mi imena.”

Arifagić: “Rekao sam gdje sam pozajmio sredstva! Ja sam rekao kolika je kamata! I danas vodim borbe! Vjerovali smo u bratski narod i zemlju, ali prevarili su nas, prodali strancima!”

Hadžifejzović: “Ti si kažnjen jer si povratnik?”

Arifagić: “Mnogi povratnici i ja nismo prihvatili rezultate etničkog čišćenja. Vratili smo se, a onda smo kažnjeni žestoko!”

Hadžifejzović: “Ti u jednom entitetu nisi dobrodošao jer nisi njihov, a kad si prenio jedan dio svog poslovanja u drugi entitet – opet nisi njihov nego si anamo njihov?”

Arifagić: “To je naša gola istina! Vjerujem i dalje da će iz ove bosanske spaljene zemlje nicati novi životi… da će Bošnjaci ovdje opstati! Šta je sa ostala dva naroda? Šta je sa bosanskim Hrvatima u Posavini?

Šta je sa Srbima povratnicima u dolini Neretve? Mi smo ovdje svedeni na brojke! Ovdje se nije radilo na povratku! Nema više nikoga ovdje da maše državnom zastavom! Slijedio sam tradiciju svog oca i djeda”, poručio je Arifagić između ostalog.

Pogledajte ovaj šokantan intervju Jusufa Arifagića na sljedećem linku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.