Jusuf Nurkić otkrio zašto su odabrali Dubrovnik za vjenčanje: Nasmijao je mnoge komentarom

Jučer je u Dubrovniku održano vjenčanje Jusufa Nurkića i njegove izabranice Emine Durić kojem su prisustvovale brojne poznate ličnosti, a bh. košarkaš otkrio je zašto su se odlučili za ovu lokaciju.

U razgovoru za Dubrovnik TV net otkrio je zašto su se odlučili za ovaj grad na Jadranu.

“Žene kod nas u BiH sve odlučuju – tako da smo se potrudili da njenu želju maksimalno ispunimo i da bude ljepše. Mislim da je ambijent u Dubrovniku i sve što je ovdje je stvarno fenomenalno”, otkrio je Nurkić.

O stajanju “na ludi kamen” bh. košarkaš se našalio: “Svi mi govore što bi meni bilo bolje nego njima”, te nastavio: “Veselim se porodičnom životu i sljedećoj fazi život”.

“Privukla me je ljubav – na prvi pogled. Iz Tuzle smo oboje – tako da je fino kad sretnete nekog ko vas razumije i neko poštovanje međusobno – jedna lijepa priča koja se nastavlja nadam se za cijeli život”, kazao je o suprugi.

Ceremonija vjenčanja održana je na tvrđavi Lovrijenac, a Emina je zablistala u izrezanoj vjenčanici. Jusuf se odučio za klasično odijelo.

Brojna poznata lica

Među prisutnima na vjenčanju bili su košarkaš Portland Trail Blazersa Anfernee Simons s djevojkom Bre Hudson, Emina Ganić, Lejla i Tarik Filipović, Sabina i Enis Bešlagić, Viktorija i Dino Rađa, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Petar Grašo…

Inače, proslavljeni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc objavio je fotografiju s vjenčanja Jusufa Nurkića u Dubrovniku, a tom prilikom dao je i zanimljiv opis.

Šimenc se fotografisao sa legendarnim španskim košarkašem Pau Gasolom, igračem Portlanda Anferneem Simonsom, te Jusufom Nurkićem.

“Žestoki momci, velikog srca! Četiri olimpijske medalje i tri svjetska prvenstva”, napisao je Šimenc u opisu njihove zajedničke fotografije.

Naravno, sve medalje su osvojili Gasol i on, s obzirom da je Španac u dresu reprezentacije osvojio jedno svjetsko zlato, te dva olimpijska srebra.

Šimenc s druge strane ima dva svjetska zlata, te zlato sa Jugoslavijom 1988. u Seulu i srebro sa Hrvatskom na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Za izniman doprinos hrvatskom sportu dva puta je bio dobitnik najvišeg državnog priznanja u sportu – godišnju Državnu nagradu za šport “Franjo Bućar” – 1996. kao član srebrne olimpijske reprezentacije i 2002. godine kao pojedinac.

Pogledajte šta je poručio Nurkić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.