Jusuf Nurkić otkrio zbog čega je propustio dva meča: Bio sam na dženazi u BiH, on je bio kao moj stariji brat

Centar Phoenix Sunsa i košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić se vratio na NBA parkete poslije dvije utakmice koje je propustio zbog ličnih razloga. Nurkić je propustio prethodne dvije utakmice Sunsa zbog smrti dajdže, a u razgovoru uoči utakmice je bio emotivno iscrpljen.

“To je što je, ne želim se vraćati nazad, sada sam tu u Phoenixu.

Gledati utakmice tako daleko od saigrača nije bilo lagano, sinoć sam tek došao u SAD”, rekao je Nurkić te otkrio da je bio izuzetno vezan za dajdžu.

“On je bio kao moj stariji brat, jedan od nekoliko ljudi, možda i jedini koji me zna cijeli život.

Razgovarali smo triput dnevno i sada je jako teško.

Saigrači, vlasnici i kompletna organizacija mi je dala kompletnu podršku i nemam riječi da im se zahvalim, ne bih ovo mogao uraditi bez njih”, dodao je.

Inače, za 14 minuta na parketu bh. centar je postigao osam poena uz deset skokova, a Sunsi su pobijedili Houston rezultatom 129:113.

Najefikasniji u trijumfu Sunsa bio je Kevin Durant sa 27 poena, 10 skokova i 16 asistencija, dok je 27 poena ubacio i veteran Eric Gordon.

Devin Booker zaustavio se na 20 poena.

Turski centar Alperen Sengun je predvodio Houston sa 24 poena, dok je Jalen Green ubacio 23 poena.

Luka Dončić opet je sve oduševio i ubacio 39 poena uz sedam skokova i šest asistencija, ali to nije bilo dovoljno Dallasu da kod kuće pobijedi Cleveland – javlja Sportsport.ba. Bivši NBA prvaci slavili su iznenađujuće sa 113:110. Caris LeVert je ubacio 29 poena, Jarett Allen 24, a Isaac Okoro 23 poena.

U Orlandu je Philadelphia slavila sa 112:92 uz 23 poena Tyresea Maxeyja i 22 poena Tobiasa Harrisa, do je Orlandov Franz Wagner sa 24 poena bio najefikasniji akter meča.

Toronto Raptorsi su došli do pobjede u gostima kod Washington Wizardsa sa 132:102, Milwaukee Bucksi su u Brooklynu demolirali Netse sa 144:122 uz sjajan meč Giannisa Antentokounmpa koji je ubacio 32 poena uz 10 skokova i osam asistencija.

U duelu Oklahome i New York Knicska slavila je domaća ekipa sa 129:120. Gligeous-Alexander i Williams su ubacili po 36 poena za pobjedničku ekipu.

Pogledajte obraćanje Nurkića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.