Jusuf Nurkić se oglasio nakon poraza protiv Francuske na Eurobasketu: “Bosnu uvijek neko slaže, hvala Bogu da je sve u našim rukama”

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić nije bio previše nezadovoljan nakon današnjeg poraza naše selekcije u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa od Francuske (81:68).

“Tako je to. Jednu utakmicu pobijedimo, jednu izgubimo. Mislim da nam ne može niko ništa zamjeriti. Oni su iskusna ekipa, imali smo previše izgubljenih lopti, a oni previše ofanzivnih skokova. Nedostajalo nam je malo snage i sreće u završnici.

Nama niko nije davao šansu ni jednu utakmicu, a mi smo pobijedili ovdje dvije. Rekli su nam pobijedite dvije i idete u osminu finala, dobili smo dvije, ali još se nismo plasirali dalje. Bosnu uvijek neko slaže, ali dobro je.

Hvala Bogu sve je u našim rukama”, rekao je Nurkić za Sport klub nakon utakmice te dodao:

“Imali smo u jednom trenutku dobru seriju, momentum i sve. Tako je to u sportu, lopta je okrugla. Nažalost, nismo uspjeli završiti kako treba, ali sutra je novi dan i mislim da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način.”

Nurkić je i na ovom susretu imao nekoliko žestokih duela, a meč su ponovo obilježile neke čudne odluke sudija.

“Ne bih komentarisao sudije. Ostaje na njima da sude kako žele. Vidjeli ste utakmicu između Litvanije i Njemačke. Ono nisam vidio u životu.

Vidjet ćemo kako će oni igrati večeras pa ćemo znati kako ćemo sutra. Uvijek gledam ko je bolji neka onda taj i pobijedi. Vidimo se sutra, to im mogu poručiti.

Mislim da će biti fenomenalna utakmica između nas i Litvanije” poručio je Nurkić.

Podsjetimo, naša selekcija je i dalje u igri za prolazak u osminu finala, a za siguran plasman u nokaut fazu potrebna nam je pobjeda u posljednjem kolu protiv Litvanije.

Ovaj meč se igra sutra u 14:30 sati.

Također, dalje možemo otići i u slučaju da kasnije danas Mađarska pobijedi Litvaniju – javlja Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.