Jusuf Nurkić uništio Davisa i Lakerse, pa sve začinio blokadom o kojoj svi bruje!

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odigrao je meč za pamćenje u pobjedi Phoenix Sunsa nad Los Angeles Lakersima (123:113). Kada ga krene, Nurkić je nezaustavljiv i pokazao je to svima večeras protiv Lakersa. Bio je jako raspoložen i dominirao je na obje strane parketa, a sve je začinio ovom blokadom. D'Angelo Russell se sjurio u reketu, a onda Nurk!

Na kraju je Nurkić ubacio 18 poena uz čak 22 skoka te je imao i sedam asistencija i jednu blokadu, a na terenu je proveo 37 minuta. Najefikasniji u njegovom timu bio je Grayson Allen s 24 poena, Kevin Durant je ubacio 22, koliko je ubacio i Booker.

U timu poraženih gostiju Lebron James daleko najbolji sa 28 poena, sedam skokova i 12 asistencija. Anthony Davis je imao 22 poena i 14 skokova. Dangelo Russell 20 poena.

Što se same utakmice tiče, Sunsi su imali nestvarnu prvu četvrtinu u kojoj su ubacili 45 poena, dopustivši Lakersima 28 poena.

Sa +17 Pohenix je rasterećeno ušao u ostatak meča, mada se Lakersi već do poluvremena spuštaju na jednocifren zaostatak (72:63).

U jednom trenutku krajem treće četvrtine samo dva poena razlike (92:90), da bi u zadnjih 12 minuta Sunsi ponovo napravili seriju i došli do pristojnih +12, a onda novi pad u igri Sunsa, pa se Lakersi na četiri minute do kraja vraćaju na -6 – javlja Sportsport.ba.

S dvije vezane trojke Sunsi opet idu na +12.

Lakersi se nisu predavali, ali jednostavno nije bilo snage za potpuni povratak u ovaj meč.

Nurkića na parketu gledamo ponovo tek u noći s četvrtka na petak, kada budu ugostili Sunsi Houston Rocketse.

To će biti ujedno Nurkiću prilika da još jednom dobrom partijom čestita Dan nezavisnosti BiH.

Pogledajte blokadu Nurkića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.