Jusuf Nurkić uoči pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre: “Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, da nemamo para, a nemamo se kome obratiti”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra putuje u Poljsku gdje će igrati pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu. Tim povodom organizirana je press konferencija na kojoj su se obratili selektor Adis Bećiragić i košarkaši BiH.

“Zmajevi” su u grupi s Poljskom, Mađarskom i Portugalom. Najbolje dvije ekipe iz ove grupe ukrstit će se s dva prva tima iz grupe u kojoj su Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija i Češka.

Pobjednik ovog pretkvalifikacijskog turnira ide u glavnu grundu kvalifikacija.

-Sakupili smo se svi da pošaljemo sadržajnu poruku. S obzirom da svake godine prolazimo kroz iste probleme… Od uslova moramo krenuti.

Imamo velike probleme sa uslovima svake godine, da nemamo para, a nemamo se kome obratiti – rekao je Nurkić na početku press konferencije.

Nakon Jusufa se obratio Džanan Musa.

-Stvari koje je Jusuf rekao su mišljenje svih nas. Problem se mora riješiti odmah.

Savez ima naravno ljude koji su sposobni da to rade, ali nemamo plan, nemamo uslove. Nemoguće da je u jednoj reprezentaciji četvorica spavaju u jednom sobi.

Da dok spavaju, da se dodiruju nogama. Ja bih se nadovezao na pripremne utakmice.

Druge reprezentacije imaju devet-deset utakmica, mi dvije i to Obala Slonovače, uz dužno poštovanje – rekao je Musa – prenosi Avaz.

Riječ je nakon njega uzeo kapiten Miralem Halilović.

-Htio bih reći da smo mi zahvalni na svim pomoćima, donacijama koji dođu do Saveza, ali bismo mi htjeli da Savez nađe način da se finansira sam – rekao je Halilović.

Naveo je kako su Jusuf Nurkić i Džanan Musa možda i najveće bh. sportske zvijezde i da bi se trebalo po uzoru na Slovence promovisati – organizovati utakmicu, napuniti dvoranu, snimanje reklama…, kako bi Savez imao novac.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.