Kakav je ovo bezobrazluk, Čović i Izetbegović napustili zgradu Delegacije EU, novinari ostali “kratkih rukava”

Posljednje Vijesti

Delegacije koje predvode Bakir Izetbegović (SDA) i Dragan Čović (HDZ) završili su današnje razgovore o izmjenama Izbornog zakona BiH koji se odvijaju posredstvom evropskih i američkih diplomata.

Oni su napustili zgradu Delegacije EU u Sarajevu bez izjava za medije, pa ostaje nepoznato da li je danas načinjen ikakav korak naprijed ili nazad u procesu traženja rješenja za reformu izbornog zakonodavstva.

Poznat je stav predsjednika SDA koji je jučer “zakovao” poziciju probosanskog bloka kazavši da će se “biti riješeno sve ili neće biti riješeno ništa”, misleći na paket za Parlament Dom naroda FBiH i izbor člana Predsjedništva BiH.

S druge strane, Dragan Čović je ukazao na to da neće pristati na redukcije ovlasti Federalnog doma naroda.

Oni su sinoć, skupa sa Miloradom Dodikom (SNSD), bili na radnoj večeri kod ambasadora EU Johanna Sattlera, a kojoj su prisustvovali i američki izaslanik Matthew Palmer i predstavnica EU Angelina Eichhorst, ali ni sinoć nisu željeli davati izjave medijima koji satima na hladnoći čekaju na detalje pregovora.

Podsjećamo, lideri HDZ-a i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović, završili su radnu večeru sinoć kod ambasadora EU Johanna Sattlera kojoj su prisustvovali američki i evropski zvaničnici.
Sastanak je ranije napustio Milorad Dodik (SNSD).

Niko od aktera susreta, kojeg je omeo i nestanak električne energije u rezidenciji ambasadora EU, nije bio raspoložen za izjave.

Dodik, Čović i Izetbegović su po izlasku iz rezidenciju odmah sjeli u svoje automobile i tako ostavili bez detalja sastanka brojne novinarske ekipe koje su po snijegu i niskoj temperaturi čekali nekoliko sati.

Leave your vote