Kakva drama! Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi! Rezervni golman junak dramatične pobjede

Hrvatski vaterpolisti su odigrali dramatičan meč u polufinalu Svjetskog prvenstva koje se održava u katarskoj Dohi. Bilo je 11:11, da bi u raspucavanju peteraca slavili Hrvati. Hrvatska je za rivala u polufinalu imala Francusku, koja se pokazala najvećom senzacijom na turniru. Francuzi su u četvrtfinalu već izbacili aktuelne svjetske prvake Mađare, ali su u duelu s Hrvatskom bili autsajderi, no pokazali su sav svoj kvalitet.

Prvu četvrtinu je Hrvatska dobila sa 3:2, a na poluvremenu je bilo 6:5. Poslije tri četvrtine bilo je 9:6 za Hrvatsku koja je bila tako blizu pobjede.

Francuzi su smanjili na 9:8 napravivši 2:0 seriju na početku zadnje dionice, a Bouet je zabio za 10:10. 52 sekunde do kraja Loren Fatović pogađa za vodstvo Hrvatske, ali je Khazs 16 sekundi prije kraja pogodio za novo izjednačenje (11:11).

Duel je okončan tim rezultatom pošto Hrvatska nije iskoristila posljednji napad, pa su peterci odlučivali o pobjedniku.

U velikoj drami u petercima brojni igrači obje selekcije bili su sigurni, da bi potom promašio Khaz, kome Anić brani i odvodi Hrvatsku u veliko finale.

U finalu će naši susjedi odmjeriti snage sa Italijom, dok će poražena Francuska igrati za treće mjesto protiv selekcije Španije – prenosi Sportsport.ba.

U prvoj polufinalnoj utakmici Italija je izbacila evropskog prvaka Španiju i rezervirala vizu za finale.

HRVATSKA – FRANCUSKA 17:16 (3:2, 3:3, 3:1, 2:5 – 6:5)

HRVATSKA: Bijač, Burić 1+1, Fatović 3+1, Lončar, Lazić 1, Biljaka 1, Vukičević 0+1, Žuvela 1+1, Marinić Kragić 2+2, Krapić, Harkov 2, Kržić, Anić

Selektor: Ivica Tucak

FRANCUSKA: Dubois, Saudadier, Crousillat, Bouet 3+1, Khasz 2+1, Vernoux 2+1, Marion-Vernoux 2+1, Bjorch 1, Bodegas 0+1, Vanpeperstraete, De Nardi, Nardon 1, Fontani

Selektor: Florian Bruzzo

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.