Kakva drama: Sjajna i jako bitna pobjeda reprezentacije BiH protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu!

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je meč trećeg kola grupe B na Evropskom prvenstvu. Naša grupa se igra u italijanskoj Monzi, a izabranice selektora Stevana Ljubičića danas su odmjerile snage protiv selekcije Hrvatske. Nakon velike borbe i fenomenalne odbojke slavila je reprezentacija Bosne i Hercegovine sa 3:2 u setovima i upisala drugi trijumf na šampionatu.

Dobro otvaramo meč, poveli smo 2:0 u prvom setu, ali Hrvatska se vraća u susret i odlazi na prednost od 7:10 što je nekako bilo i ključno u prvom setu.

Nakon toga preokreta i mini serije, Hrvatska je održavala prednost do konačnih 19:25 u prvom setu.

Naše djevojke nije poremetila loša etapa u prvom setu. Odlično smo odigrali drugi set.

Bh. odobjkašice su diktirale tempo tokom cijelog drugog seta i na kraju zasluženo slavile 25:18 za poravnanje u setovima na 1:1.

Treći set odlično otvaramo, vodili smo 9:6, a onda nevjerovatan pad i serija Hrvatske od 0:6 koja ih dovodi u vodstvo od 9:12 sredinom trećeg seta.

Ipak, naše djevojke se vraćaju u meč, pravimo seriju i prelazimo u vodstvo kod rezultata 19:16. Do kraja trećeg seta nova borba, a set su kraju privele odbojkašice Hrvatske rezultatom 20:25 – javlja Sportsport.ba.

U četvrtom setu egal, igralo se većinom poen za poen i na kraju velika drama. Razlika je odlučivala u četvrtom setu, a naše odbojkašice su dobile četvrti set rezultatom 26:24 i izjednačile na 2:2 u setovima.

U petom odlučujućem setu sjajan start naših djevojaka, povele su 5:0 i bile u odličnom ritmu do kraja seta za 15:6 i konačnih 3:2.

Ovim trijumfom izabranice selektora Stevana Ljubičića došle su do četvrtog boda, Hrvatska i Švicarska imaju po jedan bod i naše djevojke su u sjajnoj situaciji, širom su otvorile vrata nokaut faze.

Ono što je bitno, ako budemo imali isti broj bodova kao Hrvatska ili Švicarska, bolji smo u međusobnom duelu i imamo bolji set količnik od ove dvije selekcije.

Prventsvo nastavljamo u ponedjeljak duelom protiv Rumunije, a u utorak igramo protiv favorizovane selekcije Italije.

Evropsko prvenstvo, grupa B, 3. kolo:

Bosna i Hercegovina – Hrvatska 3:2 (19:25, 25:18, 20:25, 26:24, 15:6)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.