Kakva drama u Turskoj! Edin Džeko je ušao tek na kraju, Fenerbahce i strepnja do samog kraja, na kraju su dobili Besiktas i otali u utrci za titulu!

Nogometaši Fenerbahčea ostvarili su pobjedu u velikom turskom derbiju protiv Bešiktaša, kojeg su savladali s 2:1, a ovaj meč je neočekivano s klupe započeo Edin Džeko. Kapiten reprezentacije BiH i Fenerbahčea odlukom trenera Ismaila Kartala ostao je među rezervama za ovaj duel, koji je gledao s klupe sve do 74. minute, kada je ušao u igru.

Kartal je umjesto Džeke u vrh napada od početka poslao Michyja Batshuayia, koji mu se odužio pogotkom u 30. minuti za 1:0.

Asistirao mu je tada majstorski Dušan Tadić, koji je prsima Belgijancu spustio loptu na petercu i prepustio mu da je zakuca u mrežu.

Prethodno je Bešiktaš ostao s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Musrati, ali uprkos tome su u drugom poluvremenu zagorčali život Feneru i otežali mu posao.

Fenerovu prednost udvostručio je Irfan Can Kahveci, koji u 69. minuti lijepo pogađa za 2:0., a četiri minute poslije Kartal na teren šalje Džeku umjesto Batshuayija, koji je ispraćen ovacijama navijača s tribina.

Činilo se da je Kahveci osigurao Feneru miran finiš, ali Cenk Tosun u 82. minuti lijepim golom vraća Bešiktaš u život jer pogađa za 2:1.

Morao je u finišu Fener spašavati pobjedu iako je 70 minuta igrao s igračem više, a u tome je i uspio jer je ostalo 2:1.

Drugi bh. reprezentativac u dresu Fenera Rade Krunić igrao je od 18. minute, kada ga je Kartal poslao na teren.

Fener je na četiri boda zaostatka za liderom Galatasarayom i morat će ga savladati u direktnom okršaju u pretposljednjem kolu te se nadati jednom kiksu ako želi do titule – javlja Klix.ba.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče – Bešiktaš 2:1 (Batshuayi 30’, Kahveci 69’ / Tosun 82’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.