Kakva poruka iz Hrvatske je stigla uoči meča BiH i Francuske, ovo treba zaslužiti!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine već u ponedjeljak igra meč drugog kola kvalifikacija za Eurobasket.Tim Adisa Bećiragića je u petak uvjerljivo savladao selekciju Kipra (66:99), ali sada naše momke očekuje neugodna selekcija Francuske. Ipak. neće Francuzima biti nimalo lako u grotlu tuzlanskog Mejdana, a to je istakao i nekadašnji selektor Zmajeva Aleksandar Petrović.

Selektor Zmajeva Adis Bećiragić bio je zadovoljan nakon trijumfa protiv Kipra, ali je bio i dosta oprezan.

“U prvoj četvrtini smo igrali loše, pogotovo prvih šest minuta, zatim smo vratili ritam. Svaki put u novom prozoru imamo drugačiji tim i težište naše igre se mijenja. Teško je bilo šta uraditi za tri dana. Igrali smo brzo i to je najbolje što radimo.

Nismo zadovoljni jer nismo u početku igrali odbranu koju smo se dogovorili, pogotovo u prvih šest minuta. Nakon toga igrači su se sabrali i igrali smo kako smo se dogovorili i zadovoljan sam. Ako protiv Francuske budemo imali dvije slabe minute loše nam se piše”, rekao je Adis Bećiragić.

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine, nakon pobjede na Kipru (66:99), doputovali su nazad u Tuzlu te večeras obavili i trening pod svodom Mejdana.

Adnan Arslanagić je debitovao jučer u najdražem dresu te u izjavi za zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH najavio meč drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025, protiv evropskog viceprvaka Francuske.

“Sigurno da je fenomenalan osjećaj, svakom igraču je san igrati za reprezentaciju svoje države. Ponosan san i sretan zbog debija, ali i pobjede.

Momci su super, svi smo dobro i zdravo. Jedva čekamo utakmicu s Francuskom, ne sumnjamo da će atmosfera u Mejdanu biti sjajna. Mi sigurno idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe, a vidjet ćemo šta će na kraju biti”.

“Ukoliko Francuzu budu ponovili sinoćnju košarku, baziranu isključivo na fizici bez imalo talenta, nisam siguran da će proći lagano Bosnu i Hercegovinu u paklu mejdana. Ako uopće prođu”, poručio je Petrović na platformi “X”.

Reprezentacija Francuske također je danas stigla u Tuzlu te obavila trening.

Utakmica BiH – Francuska igra se u ponedjeljak od 19 sati, uz TV prijenos na kanalu Sport Klub 3.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.