Kakve riječi akademika Esada Durakovića kod Hadžifejzovića: “Bosna i Hercegovina niti može živjeti niti umrijeti, doveli su nas u poziciju Frankensteina”

Esad Duraković, akademik, večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji. Jasno i glasno je poručio mnoge stvari.

Akademik Duraković: “Postao sam prilično pesimističan, mada nisam sasvim izgubio nadu.

Shvatio sam da su patriote i domoljubi postali ravnodušni i nezainteresovani. Akademska zajednica i mediji se zavukli u mišije rupe.

Protivnici BiH kidišu na BiH. Nikada me nije toliko brinula agresivnost Čovića, Dodika, Schmidta, dok sam imao nade da ćemo mi patriote pružiti adekvatan otpor.

Sudbina BiH ne zavisi od snage napadača nego od snage onih koji treba da je brane. Izgubio sam nadu i tada sam napisao In memoriam BiH!

Objavio sam ga kao upozorenje javnosti, patriotama BiH!

Optužujem, prije svega, međunarodnu zajednicu koja je dovela BiH u poziciju Frankensteina: niti može da živi niti da umre!”, istakao je između ostalog Duraković.

Tvrdi da iz NiP-a “tapšu po ramenu Milorada Dodika”, a napadaju SDA.

“Bošnjačke partije se međusobno svađaju, a podilaze najvećim razbijačima BiH, Dodiku i Čoviću. Sugerisao sam SDA da mijenaju unutrašnju strukturu, kadrovsku, ali…”.

“SDA je pravila strahovite greške”, istakao je.

“Uspjeh u očuvanju Bosne i Hercegovine zavisi od kohezije i spremnosti njenih branitelja da ih zaista brane. Na izborima su ljudi u ogromnom broju glasali protiv SDA”, naglasio je Duraković.

Pogledajte i snimak cijelog gostovanja.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.