“Kanta hladne vode” iz Kanade za Dragana Čovića i zlokobne ambicije: “Pozivamo NATO i EUFOR da zaštite državu BiH!”

“Kanta hladne vode” za zlokobne Čovićeve ambicije. Veoma žustro saopštenje Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) koji predvodi Edin Ramić prenosimo u cijelosti.

“Čović je u pismu međunarodnim dužnosnicima, najavio pokretanje procedure i političkih koraka “za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizmna i konsocijacijske demoktarije čime će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost hrvatskoga konstitutivnog naroda u BiH

To je samo potvrda otvorenog rušenja države i stvaranje pravnih preduslova za separatizam. Čović je krenuo u reorganizaciju tj. organizovanje svog entieta. Insistiranje na teritorijalnoj podjeli BiH i stvaranje hrvatskog entiteta je provedba Udruženog zločinačkog puduhvata presuđenog u Hagu.

IGK najoštrije osuđuje secesionističke aspiracije Čovića u cilju realizacije HDZ-ove antibosanske kampanje – formiranja trećeg entiteta. Mnogi subjekti u SAD i Kanadi sa kojima sarađujemo su nam se obratili i tražili da se zaustavi opasno antidržavno djelovanje Čovića.

Dragan Čović će se u svom antibosanskom pohodu morati susresti s nama – bh. patriotima u SAD i Kanadi koji se neće odreći bosanskohercegovačke države, njenog teritorijalnog integriteta, suverenosti, nezavisnosti i političko pravnog subjektiviteta.

Prošlo je vrijeme nadmoćnosti i nametanja “velikohrvatskih nacionalističkih istina” koje su, ustvari, najobičnije podvale i laži.

Sve je to hegemonijska naracija u sklopu projekta “treći entitet”. Za taj antibosanski udruženi politički projekat formirana je antibosanska koalicija u dijaspori, posebno u Sjevernoj Americi. Čovićeva secesionistička politika, bh. držvljanima u Sjevernoj Americi zadala je bol, ali i svijest o temeljnoj zalutalosti HDZ politike i njihovih pristalica.

Čović baštini tradicije NDH u svojoj zapadnoj Hercegovini. Ubistva, logore, protjerivanje, uništavanje svih kultura i tradicija koje ne pripadaju njegovom svjetonazoru. To je, dakle, treći entitet.

Njegovo znakovlje, koketiranje sa ustaštvom, nazivi ulica u Mostaru, jasno pokazuju da je na putu bez povratka. Krajnje je vrijeme da Hrvati u BiH se suprostavi antibosanskoj politici Čovića.

IGK poziva NATO i EUFOR da zaštite državu BiH. IGK poziva Kanadu da osudi i sankcioniše secesioniostičku politike Čovića”, navodi se u saopštenju IGK-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.