Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko danas će i zvanično dobiti novi klub! Sve dileme je riješio Fenerbahce

Turski velikan Fenerbahče jutros je na svojim zvaničnim stranicama objavio kako će kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko napustiti Inter i karijeru nastaviti u njihovim redovima.

“Svjetska zvijezda Edin Džeko dolazi u Istanbul kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao ugovor.

Nakon toga će biti zvanično predstavljen”, objavio je Fenerbahče i tako riješio sve dileme.

Po svemu sudeći, Džeko će već danas odraditi ljekarske preglede i potpisati ugovor vjerovatno na dvije godine.

Turski mediji su ranije pisali da će prema tom ugovoru godišnje zarađivati 5 miliona eura, ali i da će dobiti 2 miliona eura bonusa samo zbog odluke da potpiše za turski klub.

Džeko prethodno nije dobio ponudu za nastavak saradnje s Interom, pisalo se o i znatno bogatijoj ponudi iz Saudijske Arabije, ali je na kraju odluka pala na Fenerbahče.

Naš napadač će sigurno biti veliko pojačanje za Fenerbahče koji će u narednoj sezoni pokušati napasti dugo očekivanu titulu u Turskoj, a koja je prethodne sezone otišla u ruke ljutog rivala Galatasaraya.

Podsjetimo, Džeko je u Inter došao prije dvije godine i od tada je skupio 101 nastup za milanski klub. Postigao je 31 pogodak i imao još 15 asistencija.

Ranije u karijeri je igrao još za Željezničar, Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu.

Džeko je ranije bio vidno neraspoložen nakon poraza Zmajeva od selekcije Luksemburga (0:2), potvrdivši da kako on i saigrači nisu bili na nivou.

“Oni su zasluženo pobijedili. Nadigrali su nas u svakom pogledu i rezultat je realan. Golove smo primili nakon grešaka. Nismo napravili pritisak, šansu. Imam osjećaj da su se igrali sa nama u svakom segmentu igre. Svaki put, imam osjećaj, kada smo krenuli na pritisak da su imali igrača više.

Imali su golmana koji zna igrati nogama. Krenuli smo napadati golmana. Tu su nam pravili razliku jer su automatski igrali na duge lopte na veznog igrača koji se izvlačio ispred naših štopera.

Sad pričati o igračima pojedinačno, ne ide. Izgubili smo svi zajedno i meni je tužno što nismo uspjeli napraviti pritisak kao što ga znamo napraviti u Zenicu. Da napravimo nekoliko šansi. Nismo ima mogli fizički parirati. Nismo dobijali duele i kada je tako, poraz je ono što se desi”, rekao je Džeko za BHT1.

Izabranici Faruka Hadžibegića će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo naredne godine igrati 8. septembra na domaćem terenu protiv Lihtenštajna, a tri dana kasnije ćemo gostovati Islandu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.